Lanai Kijang

Lanai Kijang

Tuesday, November 1, 2011

Cekodok kentang pagi td!

salam November semuanya…. memulakan pagi hari dibulan november dengan briskwalk selama sejam….. bila balik rumah terus mengadap pc, x teringat la pulak yg roti dah abes…. bila dah kehabisan roti ni macam pening pk nak sarapan dengan apa… hari2 asik roti bakar jer kan hingga payah nak pk menu yg lain… pas tu teringatlah kentang yg nak tumbuh dalam drawer tu…. (bukan kentang je yg tumbuh tunas, bawang pun sama….he he he…) semalam dah buat kuih bakar apa kata kalau hari ni buat pulak cekodok kentang…. so ni la sarapan pagi td…

cekodok kegemaran sepanjang masa.... lembut jer kentang dalam tu sbb dah rebus dulu dan makan cicah dengan sambal kicap ni.... sedap kat tekak jawa kak rose!

6 comments:

Puan Ros @ Sinaranmenu.blogspot said...

kak ros tak pe..kita tengah tunggu nak minum petang ni..kalau ada lagi boleh la hantar sikit.Malasnya nak masuk dapur.

cik cek said...

Kak Rose...ni memang fav cek...bestnya kalau dapat join minum petang ngan kak rose...kan..kan...:D

Naz / Nadz COSK said...

Kak Rose, tu sambal cili kicap eh?? Sedap tu..

Uncle Lee said...

Hello Kak Rose, the last time I ate this was at my Malay friend's house wayyyy back in the late '70s.
Wow! Your this cekodok looks sedap best.
Agak2 looking at your pics, enam pieces boleh juga, ha ha.
Ada iced coffee?
Makan breakfast ni, susa nak pergi kerjah, nak balek tidur pulak, ha ha ha.
You have a nice day, Kak Rose.
Simpan satu lagu dalam hati.
Lee.

Izan said...

Sedap tu kak rose, bagi idea untuk esok nie.. TQ..:)

Ct noarizah said...

Idea yg bagus utk sy buat juadah sarapan pagi atau petang ... nnt sy cuba buat lak...kentang tu celup dgn tepung ke kak?