Lanai Kijang

Lanai Kijang

Friday, November 4, 2011

Apakah?

penyejuk hati yg manyak sedih.....


kerana....

volcano eruption in the oven!

orang lain buat semua jadi dengan cantiknya, tp tengokla apa dah jadi pada muffin kak rose ni..... mencik taw!..... nak tengok betapa menggoda nya kejadian muffin ni.... disini.

16 comments:

Torviewtoronto said...

delicious looking muffin

tun_telani said...

apa yg 3 layer kat atas tu kak rose?
biasa laa tu kak rose, masak2 ni kdg2 jd kdg2 x.. tun baru je bakar kek bantat.. muahaha...

cik cek said...

Kak Rose....
Yg 3 layer kat atas tu ape ek...muffin tak jadi ...biasa gak terjadi kat dapo cek...mcm2 ghupa ada....tak sanggup nak amik gambo pun...terus je jadi penghuni tong sampah...he he....

HomeKreation said...

Salam KakRose. Erupted pun takpa, janji sodaaap.... boleh jer tutup dgn melted chocolate! Ni Along kasi sikit homemade nutella yg Along buat ari tu...

chikadakbiru said...

buruk mate memandang..tp bile dh masuk mulut...masih sedap kan...kite pun pernah jugak jd mcm tuh..siap ade belalai gajah laghi...

eliyaezlinalias said...

ala kak...saya neh slalu kena kejadian gini..heheheh
cuba jaya lagi kak eh!

Kak Rose said...

Akheela, super delicious... except the look!

Kak Rose said...

tun, sagu gula melaka... pengubat hati!

Kak Rose said...

cik cek, wpun x cantik amik juga gamba sebagai kenangan dan pengajaran...

wpun rupanya sangat menakutkan bakers, tp rasa ttp mabeles! so... anyhow cke tong x dapat habuan lah!

Kak Rose said...

Along, kalau dekat dah g mintak nak tutup the lubang2 kat volcano tu.... x la kantoi kan tunjuk gambar muffin x jadi!

Kak Rose said...

chikadakbiru... tu la the ups n down orang x pandai wat muffin ni.... tp rasa mg mabeles. sedap sangat!

Kak Rose said...

eliyaezlinalias... sama la kita kan. jom kita try lagi!

K.Nor said...

alahai k.rose.. bertenang ya.. jgn sedih2.. bukannya sekali buat terus jadi semuannya.. nor pun biasa gak buat jd cam belalai gajah la.. mcm2 rupa ada .. so don't give up ya.. kurangkan sket letak adunan tu sbb dlm adunan diletakkan 2 st baking powder tu yg agak naik.. :)

Kak Rose said...

Nor, tq for the advice...nak jugak letak kat sini buat kenangan betapa x pandainya nak buat muffin nih! hhhissshhhh!!!!

Anonymous said...

Salam wahai Kak Rose, jangan manyak sedih berduka-lara begitu .. Ratna terlalu jauh .. gimana boleh mereda kan keadaan rasa manyak sedih tu ..!

Cubai lagi ya Kak Rose, berputus-asa tiada tertulis didalam kamus harian jadinya yang gagal hanya sampingan sahaja!

Salam manis manis madu.

Chah said...

lek la kak rose...lavar tu yang sedap...janji tk buat muffin jadi morfin, kan bahaya...huihui..bak 2 ketoi...