Lanai Kijang

Lanai Kijang

Sunday, November 6, 2011

Menu aidiladha kami...

Salam dan selamat menyambut Hari Raya Aidiladha semua.... tentunya yang x dapat balik kampung macam kak rose ni akan menyediakan juadah istimewa buat keluarga dipagi raya ni... kak rose pun sama jugak... dan inilah juadah Aidiladha kami hari ni.....

nasi minyak hujan panas.... beras basmathi SAGA yg kak rose bli ni x macam basmathi pun... dah jadi macam masak nasi guna beras biasa jer...

jelatah..... nenas+carrot+timun jepun+bawang..

ayam masak merah yg x brapa merah...

gulai kurma daging... terlebih cili lak!

jemput makan semua.... dan selamat bercuti2 hari raya dan berhujung minggu jugak.... pagi lagi kak rose dah siapkan menu ni sbb nak g rewang gotong royong korban kat mesjid dekat rumah....

17 comments:

Diana @ Melley Mey said...

Assalamualaikum akak..
Salam Aidiladha buat akak sekeluarga... wah menu aidiladha akak nampak sgt sedap ler akak.. nmpk cantik nasi minyak hujan panas tu..

Arizakiah said...

Salam aidil adha buat kak rose sekeluarga.....
kadang-kadang je tinggal jejak tapi hari-hari saya intai blog kak rose...

Puan Ros @ Sinaranmenu.blogspot said...

Kak Ros..kita tak balik kpg.anak sulung kena operate lak last night,so tak dapat la nak masak apa2 juadah raya.Sinngah umah kak Ros nampak ni pulak.Lapar...Baru lepas bergayut kat phone dgn mak,lagi la sedihnya....

Kak Rose said...

Walaikumsalam Diana... tp beras basmathi tu macam x cantik kan..

Kak Rose said...

Arizakian, sama2 lah kita ya... tq sllu jenguk rumah kak rose ni.

Kak Rose said...

Ros, datang memalam dah abes la pulak juadah raya ni ....

Anonymous said...

Salam dan Selamat menyambut HariRaya Korban AidilAdha buat Kak Rose se-isi keluarga.

Begitu istimewa sekali juadah hidangan Raya dari Kak Rose itu, terpesona dengan nasi minyak hujan panas yang ceria warna-nya, kenapa nama nasi tersebut di-panggil hujan-panas ya Kak Rose??

Ratna disini baru sediakan rendang daging, ni baru nak turun ke-dapur bagi part seterus-nya ...

Salam manis manis madu.

HomeKreation said...

Selamat Hari Raya Aidil Adha utk Kak Rose sekeluarga. Wah, best nya menu... ada lagi tak KakRose?

kasihredha said...

selamat hari raya haji kak
kak, waktu saya kecik saya suka sgt mkn nasi minyak warna warni ni. Bonda saya selalu taruk colour warna warni bila buat nasi minyak :))

Uncle Lee said...

Hi Kak Rose, selamat hari raya Haji to you and all at home.
Wow! If I get jemput come your house for dinner these delicious foods, habis cherita!
Tiga pinggan nasi lichin. Make you raise 2 eyebrows Canadian people eat so much, ha ha ha.

Love your dishes here and your beautiful presentation.
Hilton pun kalah ni!
Have a nice day.
Lee.

~~zAnAfAhMi~~ said...

sedapnya nasi hujan panas tu...nanti nak buat la...zana dah lama follow kakrose, cuma jarang komen2 kat sini.
slm kenal juga dari zana, t.kasih sudi singgah blog, nanti zana dtg lg cari resipi kakrose...hehe..

Kak Rose said...

Ratna, selamat Hari Raya Aidiladha jugak buat Ratna ya.... pasti sedap rendangnya dan nasik tu x pasti gimana dapat namanya! mungkin sbb kaler merah hijau tu kot?

selamat meyediakan juadah raya ya Rat..

Kak Rose said...

Along, sama2 kita ya... wah! menu Along lagi lak kak rose suker... ada rendang hitam n nasi bukhari... hmmm sedapnya!

Kak Rose said...

kasih, selamat hari raya haji... nasi sedap dan cantik dimata kan...

raya2 ni jalan sakan ya.... muga selamat diperjalanan.

Kak Rose said...

Uncle Lee, tq.

boleh saja datang...3 pinggan no problem one... ada banyak lagi!

Hilton? ha ha ha

Kak Rose said...

Zanafahmi, terimakasih sangat2 atas kunjungan ya...

mizzura said...

salam...

jalan-jalan cari resipi aidiladha ni :-)