Lanai Kijang

Lanai Kijang

Tuesday, November 15, 2011

Bekpes pagi td....

salam dan selamat menjamu selera... dah lunch ker semuanya? kalau kat pejabat masa ni lah berebut2 nak keluar mencari apa yg berkenan ditekak kan... lain la kalau ditempat keja ada cafetaria yg menyediakan berbagai juadah, tp kalau asik menu yg sama jemu jugak kan... sesekali nak jugak merasa menu yg lain. waktu bekerja dulu jalan TAR lah jadi tumpuan masa lunch... apa lagi masa long lunch dihari Jumaat... lagi panjang langkah!

itu dolu2 nyer cerita la... sekarang ni dok goyang kaki dirumah, jadi segalanya pun dirumah jer.... nasib baik ada intenet dan jumpa pulak blog masak2 ni kan.... sangat membantu nak mempelbagaikan menu... klik je apa nak masak.... semua menu ada, tinggal lagi rajin ke idak je la...
tp hari x la rajin.... melayan kemalasan dengan bekpes yg cepat disediakan dan enak dimakan... kodek2 dah siap, x yah nak masak2 bagai..... hari2 asik makan roti bakar, since hari ni bekpes sorang je so buatlah apa yg rasa nak makan.... agaknya kalau hari bekpes cenggini barulah berbaloi dengan 1 jam briskwalk pepagi tu...

13 comments:

HomeKreation said...

Salam KakRose. Diet ke.... hehe

Naz / Nadz COSK said...

Assallamualaikum kak Rose..
Wah menu sihat ni.. Buah2 an di pagi hari. Ermmm..betul tu kak. Kalau bersenam jer tapi menu asyik tala yg high fat and kalori jer pun tak berkesan nanti kan.. Bagus kak Rose sbb kuat semangat.. Kalau kita duduk sebelah2 rumah boleh gi brisk walk atau jogging pagi2 sama2..

Kak Rose said...

Along, x de mende dietnya... sesekali tuko selera je!

Kak Rose said...

Naz, jalan pepagi tu mesti, tp tang makan tu yg susah sikit, asal nampak je semua nak makan. salahkan mata boleh x?

cik cek said...

kak Rose...menu sihat betul ni...kalau mkn setiap pagi menu cam gini confirm lemak dalam bdn kurang...kan kak rose..:D

liza said...

salam kak rose...bekpes sihat ni...bila la liza nk ikut jejak kak rose...uissshh ssh betul

lizz said...

wah sungguh berkhasiat bekpesnyer saya memang idamkan nak makan bekpes camni sari kes sehari...menangguh jer..

K.Nor said...

brekpes yg sihat! :)

Kak Rose said...

cik cek, x lalu la pulak nak makan cenggini hari2... tp nak kurus. camner tu?

Kak Rose said...

liza, jom mulakan... kena kuat semangat nih!

Kak Rose said...

lizz, puhhhh... ni kak rose dah tiupkan semangat tuk mulakan... get set. go!

Kak Rose said...

Nor, sesekali tuka selera!

nuanza said...

amboi...nampak cam terliur lak di petang hari ni..huhuhu