Lanai Kijang

Lanai Kijang

Wednesday, December 22, 2010

Oat, hari2 saya makan oat

yeah oat..... hari hari saya makan oat (baca macam dalam filem masam2 manis tu... eh, betu ke filem tu?) sampai naik jemu dah.... buekkkkk. tp nak wat camner kan, kalau nak sihat konon kenalah amalkan pemakanan yang sihat.... nak kurangkan kolesterol segala..... makan oat dengan susu Omega Plus tu, sangat lah x sedapnya.... puas dah tengok macam2 resepi yang guna oat ni, tp yg paling senang dan ringkas buat je camni... terus boleh ngap! buat lempeng pun sedap gak tp x rajin lak pepagi nak mensaunakan muka kat dapur tu.... dasar pemalas!

minumlak susu Omega Plus.... sangatlah x sedapnya!

minum kat belakang rumah sambil melayan apple ni.... (tuan apple ni hari2 makan roti bakar sapu butter ngan jem n nescafe jer) dah jumpa doktor, nasihatnya, carry on with what I'm taking now and after 3 months barulah dia nak buat blood test. mak ai..... lamanya nak kena makan oat ni lagi.... daya ke? hope I can make it, Insyaallah!

8 comments:

Mas said...

salam kak rose, mas pun kekadang makan oat gak, tapi waktu malam jer untuk alas perut...oat memang elok kan untuk kurangkan kolestrol...

izahdaut said...

sihat betul ni... saya mkn oat masa berpantang dulu untuk sarapan.. bueekk.. hahaha.tapi sihat kan..

missalongwani said...

caiyok2 kak!!!!berusaha tau!!!

Kak Rose said...

mas, x suka tp kena gak la... nak jaga diri sendiri kan...

Kak Rose said...

izah, mmg buekkkk tp nak wat camner? for my own good kan!

Kak Rose said...

along, tq tengah bersungguh2 nih... harap bila g cek nnti dapat result yg bagus.

taz said...

makanan yg sihat. bagus bagus :)

Kak Rose said...

taz... kerna terpaksa...(mcm lagu francisca peter tu..)