Lanai Kijang

Lanai Kijang

Wednesday, May 16, 2012

Who's this girl?

adore sangat dengan photo ini.... siapa lah gadis cilik duduk ditangga ni? reality in life kan.... n nampak muka budak ni pun soooo innocent and as if x de masaalah langsung walaupun dengan persekitaran yg pada some of us sangat daif di pendalaman Sarawak. ya la budak sekecik ini apa yg dia tau ttg masaalah kan?. gambar ni kak rose capture dari majalah Times yg kak rose baca semasa di honda service centre pada cuti hari buruh tu... tima kasih pada jurugambar ni yg kak rose dah lupa sapa namanya yang sedang holidaying in Sarawak

tima kasih pada cameraman yg snap gambo unik ni.....

10 comments:

~~zana@pb~~ said...

Nampak suci je kan kak rose...
Akk pun ada ambik gmbr area pulau dulu masa pegi bercuti. Anak2 mereka mmg tidak terdedah pd dunia spt kita. Kdgkala kesian juga, tadah tgn pd pelancong2 yg dtg.

Cik Puan Izan❤ said...

tak psl2 budak ni jadi femes masuk blog kak rose...hehe

NenetPenne (NP) said...

cantik gambar ni...
tengok tak puas..
anyone can be a model kan....

Naufa Sweets Shoppe said...

tengok pic nie teringat anak2 suku bajau laut di pulau shanghai, Pulau Kaniogan, tetabuan dan nunuyan. hidup tanpa Ipad, Astro, pizza atau KFC. bertemankan pelita dan generator kecil. tapi masih terpancar keceriaan yang sukar diungkapkan

Uncle Lee said...

Hello Kak Rose, that is a very creative picture. Very heartwarming looking at it.
This picture tells 5 pages of stories....

Kak Rose, senang datang pondok saya, I have something for you.
Best regards.
Lee.

Kak Rose said...

zana... that's part of Malaysian... kesian kan... the authorities yg berkenaan mesti do something la to assist kemiskinan cam ni kan!

Kak Rose said...

Izan, hope one fine day budak model ni boleh access kat blog kak rose ni!

Kak Rose said...

NenetPenne... betul sangat tu... x semestinya yg cantik n perfect saja untuk jadi model kan?

Kak Rose said...

NFS, dengan serba kekurangan tp ttp ceria... that is life kan!

Kak Rose said...

Uncle Lee,
picture tells a thousand stories kan...just like that innocent girl... poverty, lonliness all the kekurangan!

tq for the invitation.... and how I wish it's for real. wow!!!! gile seh!