Lanai Kijang

Lanai Kijang

Tuesday, May 15, 2012

Potato salad

lunch untuk orang yang sangat malas nak masak tp nak makan! godek2 buat salad ni wpun x cukup bahan sama dalam resepi tu, tpguna apa je yang ada dalam simpanan kan... asalkan sedap n kenyang perut dah syukur Alhamdullilah.... pas tu gorengkan chicken tempura n fish fillet cicah dengan cili sos jer. resepi yang lengkap boleh tengok kat Myr oleh skyblue

Bahan-bahan
  • 2 biji kentang yg besar (potong dadu [2x2cm] dan direbuskan dgn sedikit garam sampai lembut)
  • 1 sudu besar Mayonnaise
  • 1 sudu kecil Pasli atau Daun Bawang yg dipotong kecil
  • 2 sudu besar Jagung (dlm tin / frozen)(x letak sbb cuma ada jagung cream jer... huhuhu)
  • 1/2 sudu besar Jus Lemon
  • Sedikit garam
  • kak rose tambah capsicum hijau didadu n sedikit pepper

Cara-cara

  1. Masukkan semua bahan-bahan dlm mangkok besar, gaul sehingga rata. Simpan dlm peti sejuk selama 30mins sebelum makan.
  2. Tips: Boleh tambah kacang hijau kalau suka.

5 comments:

Bicara Kak Noor said...

salam kakrose wah cam sama je kita hari ni bersalad2 tapi kak noor guna buah2 je hehe

HALAMANKU said...

wah kak rose.. malas? hu hu hu hu set yang memang lengkap n sedap tu kak... nyum3 ader lagi? he he he

Cik Puan Izan❤ said...

feveret anak saya ni...mlm ni dah ada idea nak msk apa...hehe

tun_telani said...

kak rose, kalau tun nk wat snacking je nih.. hihi.. pastu tambah lagi dan lagi..

Qasey Honey said...

fav ni...sedapnya...menu ala2 diet jugak ni...suka