Lanai Kijang

Lanai Kijang

Wednesday, May 23, 2012

Laksam.... lagi!

buat lagi laksam ni... kali ni memenuhi permintaan kawan yang nak makan, tp x nak yg bli punya... nak jugak tangan kak rose ni yang buatnya, walaupun tunggang langgang kecah suma dapur tp gagahkan diri jugak... kang dah pindah jauh ngences pulak x dapat makan laksam masakan kak rose ni kan....

masih guna resepi yang sama, cumanya kali ni kak rose double triplekan kuah dan laksam tu... sbb ramai nak makan.... jangan nnti x cukup pulak!

kuah laksam yang seperiuk beso... harap semua puas dapat makan homemade laksam dari kak rose ni ya....

and this one yg dah siap tapau for someone yg request nak makan...... u know who u are kan....and hope u enjoy it!

9 comments:

tun_telani said...

salam kak rose.. tun pun nk makan laksam jugakkkk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! x konpiden nk buat sendiri, dulu buat, ada yg keras xleh gulung, ada yg lembik.. hihi.. pastu penyakit M pun ye jugak, malas beno nk handle ikan tu. huhu

ibundo said...

salam rose..
uhuu lamanya tak makan laksam. Terliur dah ni.

inazamri said...

saya mmg tak pandai lgsung buat laksam.sedapnye..tgk kuah pekat lak tu.

Chah said...

memang super duper rajin kalau leh gentel laksam sndiri...tabik la kak, dah la banyak buatnya tu...terbaik! feberet ku laksam..aduhhhh!!!

Cik Puan Izan❤ said...

kemain mengancam lg laksam kak rose..tak tahan menengoknya...

Asyifa Mustaffa said...

Salam k.Rose,
laksam sedap...sy ingt x sedap tau...1st time makan masa bulan pose thun lepas...trus rasa nak lagi...hehe...

Mama Hawa/Mama Nani said...

Salam Kak Rose...

Hawa pun tak pernah mkn lagi laksam begini... harus mencuba nyer!! nmp sedap lah yum3x

mamawana said...

Sedpnyerrr.... Like Like Like...

Ilhamkreatif said...

Salam kak ros...sedap ke,iza ni ketinggalan zaman ...x tau rasa laksam macam mana,ada rasa macam laksa penang ke?