salam hari isnin yg ceria... mmg ceria je cuaca pagi ni dengan matahari yg terang bersinar sejak awal pagi lagi. dan harap2 hari2 kita semua akan seindah cuaca pagi ni ya.... happy dalam memulakan minggu yang baru. Insyaallah.
entry tertunggak pun kak rose nak cerita kat sini jugak, biarpun dah basi.... saja buat kenangan dikemudian hari... hari yg bz buat kak rose, maklumlah x pernah masak banyak2 cenggini. kalau ada pun masa buat open house during hariraya jer, tp kali ni kawan mintak tolong masakkan untuk buat majlis yasinan kat rumah dia pada hari sabtu.... dan dia mintak kak rose masakkan laksa johor yg renyah tu.... so hari jumaat lepas balik dari SDMC terus lah kak rose memulakan projek buat kuah laksa tu.... maklumlah buat keja sorang2, so biarlah mulakan dari awal, jangan nnti kelamkabut x siap kan.... dengan lima kilo ikan nak debone, blend sampailah siap suma buat sorang2, pun dah menjelang tengah malam.... dah yang paling leceh bila nak siapkan ulam2 untuk laksa johor tu... timun yang nak dipotong bulat2 jurai tu yg paling amik masa! keras tangan kak rose nak siapkan timun tu.... pas tu barulah potong kacang, bawang merah, daun kesum, asam limau dan siang taugeh. jugak rebus 6 packets of spaggheti..... yang ni kak rose buat pagi sabtu pulak.... lega rasanya bila laksa ni dah siap. sayang kuah laksa yang seperiuk beso dan segala condiments nya kak rose lupa nak amik gambo!
4 comments:
suburnye daun kesum...suka tgk.salam kenal, pertama kali LM singgah sini.
wah kak rose.. rajin betul sedap2 menu tu.. cantik memarble he he he eh.. ader pizza.. wah semua sedap he he he
salam rose. sebut laksa teragak pulak bundo ni nak makan laksa.
Rajin ros buat roti tu sampai berdulang dulang.
buat lerr tepung pelitaa :)
Post a Comment