Lanai Kijang

Lanai Kijang

Friday, January 27, 2012

SDMC

SDMC. Kak rose dan kawan baru balik dari Sime Darby Medical Centre Subang Jaya kerana menghantar ibu Sharifah yang diserang asthma ke hospital. (Ibu Sharifah ni kawan dan jiran kak rose) dia mmg ada rekod asthma ni, tapi kali ini serangan agak serius dan sesampai je kat sepital terus bagi rawatan awal dengan nebulizer sebab masa kat rumah guna inhaler pun dah x de kesan. dan kerana itu ibu dimasukkan ke wad High Dependency Unit yang seakan wad rawatan rapi... selalunya kalau warded masuk ke wad biasa je tp kali ni agak teruk... kesian kat ibu sbb suami dan anak2 tiada disisi semasa ibu dimasukkan ke HDU ni....

ibu sharifah dengan mask oxygen.... sedang berehat diwad HDU... muga ibu cepat sembuh.

Waktu melawat pun kena patuhi jugak, sekali masuk untuk dua pelawat jer... x sama macam diwad pesakit yang biasa.... anytime boleh datang melawat. dan warning kat pintu tu... x leh nak berlegar2 depan pintu!

ana dan din yg sama menghantar ibu ke sepital....

so kena tunggu kat visitor's lounge ni.... kecik je tempat ni.... hanya memuatkan 6 buah kerusi tp selesa jugak, ada restroom lagi kat dalam tu.... at least adalah tempat untuk sedara mara yang menunggu pesakit

5 comments:

Cute Oven said...

SDMC ni Subang jaya Medical Centre ke...
huhuhu..kalau ye mmg ketinggalan zaman...

Ummi Alesya Sofea said...

semoga cepat sembuh yer..

Kak Rose said...

Cute Oven, sama la tu... cuma tukar nama n management.

Ummi Alesya, terima kasih.

suri solehah said...

semoga jiran kak rose cepat baik...kesian pulak baca kena masa suami n anak2 takde..

maszull said...

assalamualaikum...moga beliau cpt sembuh yer...