Lanai Kijang

Lanai Kijang

Monday, January 30, 2012

Makan2 di Lanai

salam hari isnin semua..... harap semua dapat memulakan minggu dengan hati yang penuh ceria setelah anak2 semua kembali kesekolah after cuti chinese new year. tp yg x dak anak bersekolah macam kak rose ni semua sama jer...... dan ni xtiviti hujung minggu yang malas malas..... semua bercuti, tukang masak pun cuti gak la.... seminggu sekali je kan! dan tempat dituju - Lanai Kijang untuk mengisi perut.... makan bagai x hengat... malam sebelum tu g ronda2 hingga awal pagi dan at 2am kami anak beranak makan roti telor n nescafe! canmer la nak maintain kesihatan yg baik kan?.... peringatan untuk diri sendiri yg selalu je buat2 lupa! sesekali x pe kan.....

the drink yg jadi pilihan.... kedondong asam boi, soursop juice n chocolate

the starter.... mushroom soup, rojak ayam n asaparagus soup yg sedap. tp finger stick tu agak masin to me!

dipped sirloin steak dengan segala pelakun tamabahannya...

nasik goreng ikan masin... x de ikan masin, tp udang sambal, ayam goreng, telor dadar dan keropok jugak!

nasik putih dengan steamed sea bass yg sangat sedap.... tengok ikan tu, portion adalah sangat besar... lebih ikan dari nasik u!. sedap!

entah apa nama ni.... combination of chocolate cake, chocolate cookie yg sangat besar, 2 scoops of chocolate ice cream with cream topping n chocolate wafer.... portion yg boleh makan tiga orang kot! - only rm3.60! jangan x caya!

creme brulee yang sepiring beso untuk situkang bayo! tp ttp habis makan sebab sedap!

antar munga2 cantik yg segar disekeliling kawasan ......

bunyi air mengalir yg menenangkan dilaluan ke cafe.

on the way balik, anak bujang sempat lagi nak melepak kat sini....

8 comments:

HALAMANKU said...

wah kak rose huh memang menyelerakan.. bestnyer.. tgk dah terliur aper lagi yang menjamahnyer.. he he he

Kak Rose said...

Erma, x leh g sllu.... badan boleh naik molat x tertahan2!

tun_telani said...

wahh.. sedapnyer! dessert tu 3inggit lebih je?? @@ ^o^ mmg berbaloi2!

bintangjauh said...

Salam Kak Rose, makanan yang yummy plus sekitaran suasana yang tenang lagi cantik berbunga hijau, seronok sungguh disana tetiba rasa ter-rindu dengan cara-gaya hidup ditanah air, bilamasa boleh sahaja pergi bersantai dengan keluarga disebuah restaurant yang hebat, kempunan jadinya ... sudah lama tidak merasa sebegitu, dengan photos makanan dan suasana direstaurant Lanai itu terus berangan ......

Salam manis manis madu.

Kak Rose said...

tun, cam x caya je kan....

Kak Rose said...

Ratna, tidak perlu berangan, sudah pasti Ratna boleh sediakan sendiri segala menu tu.... masakan sendiri lg sedap kan.. tp sesekali nak jugak makanan terhidang tinggal nak ngap saja kan?

Anonymous said...

nak tanya..lanai kijang ni kat mana? bank negara ke?h

Anonymous said...

Salam Kak Rose,

Nak tanya Lanai Kijang tu kat mana? Boleh bagi direction tak?

Mekasih!

Rusilawati Malik