Lanai Kijang

Lanai Kijang

Sunday, March 11, 2012

Musim dicuti sekolah....

salam hujung minggu semuanya.... maaf sesangat pada yang datang berkunjung kat blog kak rose ni.... asik dok sajikan dengan pengat keledek yang dah jadi baja tu kan... maklumlah sejak cuti sekolah bermula, maka stat jugak dengan kenduri sana sini yg perlu dihadiri.... walaupun jauh kena juga adakan masa untuk memenuhi undangan kawan2 kan.... tu belum lagi sesat barat mencari lokasi rumah dengan jalan yang sangat jem.... semalam memenuhi undangan kawan di Rawang..... bertolak tengahari dan sampai ke tempat kenduri jam 3.30 petang.... adoyai!!!! ada kemalangan maut diperjalanan kekawasan perumahannya, dengan trailer yg melintang tengah jalan, rasa nak patah balik jer.... tp x guna jugak sbb jalan kedua2 hala tu mmg jem sesangat!

dan hari ni ke Seri Kembangan pulak..... berpandukan pada pelan yg dibagi mmg x dapat nak cari.... dah guna google map pun bila sampai tengah jalan suma pun dah lupa...akibatnya sesat barat dan bile dah masuk town center mulalah terperangkap dalam jem lagi.... terpaksa la tepon tuan rumah untuk guide jalan.... akhirnya sampailah jugak ketempat yg dituju.... tp lewatlah jugak..... duk sekejap dah nak balik pulak sbb dekat rumah ni pun ada undangan kenduri jugak.... nasib baik undangan tu sampai jam 5 petang....jadi sempat lagi la.

nasik lemak sarapan pagi tadi..... gorengkan fish n chicken fillet n sambal ikan bilis, telor mata n timun. makan banyak2 supaya bila terperangkap dalam jem cam semalam x la berlapo kan.....

2 comments:

Uncle Lee said...

Hello Kak Rose, I sure lovethat breakfast, nasi lemak and goreng ikan, with sambal ikan bilis.
Kak Rose, berapa satu pingan tu? As well dan semua sekali?

Terok betul I read about the traffic jam sini sana....
mana nak pergi jauh, mesti start siang dua jam at least.
You have a nice day.....
Lee.

Syimama said...

Salam...ya la, jumaat lepas akak pun terperangkap, 2.30 jam utk 25km. keluar umah jam 6.30, sampai offic 9.00 pagi. Terowong tutup + aksiden lori besi tu...

Nasib baik kereta sihat, tangki penuh...jika tidak, menggigil le lutut.

Kat rumah pula 3 hari takde air ... adus, hebat sungguh dugaan minggu lepas.