Lanai Kijang

Lanai Kijang

Saturday, March 3, 2012

Lama dah ngidam yg ni....

sejak semalam lagi teringin sangat nak makan kebab yg ni.... dulu masa keja mmg sllu sangat singgah kat gerai ni.....kebab dia mmg sedap dan mewah dengan dagingnya. so tadi lepas lunch kat Lanai terus g cari menda ni..... disebabkan lama sangat x membeli jadi semalam kak rose google la ttg kebab ni.... ada satu blog yg kak rose baca kata gerai ni dah pindah ke jalan Melayu dekat dengan Jalan Mesjid India tu.... gigih la berjalan dalam hujan mencari gerai ni.... dah lah sesak sangat jalan tu denagn pasar malam..... hampeh x jumpa! bila dah x jumpa barulah bertanya dengan orang yg berjualan dekat situ.... dan katanya masih berjualan ditapak lama dekat dengan traffic light closeum tu.... so meredah hujan sekali lagi lah kesana....

akhirnya jumpa jugak gerai idaman kalbu ni.... ramainya manusia nak membeli berbaris panjang....dan ada jugak yg cuba potong q depan kak rose.... nasib baik derang ni nampak yg dia tu jump q, wpun dia dibarisan depan kak rose tp order kak rose yg dapat dulu. barula adilkan!

syawarma raihani kebab yg mewah dengan inti daging panggang panas2 n sos cili n blackpepper in the making.....

yes! ready untuk dingap... roti biasa ni 3.50/pc dan kalau guna roti pita 4.00/pc. mmg berbaloi2 sbb x yah nak masak .... bli 3 pc untuk kami berdua.... tamak kan!

7 comments:

mamawana said...

Syawarma Raihani ya... mamawana pun suka kebab ni. Lama dah tak makan ni kan.

Mat Gebu said...

Termengidam jugaaaaa.....

Kak Rose said...

mamawana, tu yg gigih g mencari wpun dalam hujan... puas dapat makan!

Kak Rose said...

Mat, boleh la g cari...buat ubat mengidam!

Uncle Lee said...

Hi Kak Rose, it looks really delicious! I think I should be able to habis dua, easy, ha ha.
So? Apa you nak masak malam ni?
Have fun, simpan satu lagu dalam hati.
Lee.

♥MAMASYAZA♥ said...

sedapnyaaaa

Aiza Hamdan said...

kebab kat sini mmg sedap..dr kecik makan..nih mmg ngidam nak makan nih kak rose..:)dah ckp kat en.hubby..tggu sampai je..:)