Lanai Kijang

Lanai Kijang

Tuesday, March 20, 2012

Menyibukkan diri....

cantik kan?.... dah dekat sebulan ni la kak rose dok bz tolong kawan nak siapkan tempahan yang sebanyak 860 kuntum.... tengok pun kak rose dah kecut perut takut x dapat nak siap tepat pada waktunya..... mmg renyah sungguh kejanya.... every each kena buat from stratch....tp kak rose yg keras tangan ni mmg x pandailah nak buat yang cam ni... tolong lilit gam kat kuntum2 bunga yg dah siap tu pun nak kena ajar jugak. mmg keras tangan sungguh!

kuntum bunga ni nak kena siapkan sebanyak 860, cer kira bunga setokin yg kena buat untuk kuntum ni, pas tu untuk daun dia pulak.... kak rose dah siapkan ikat bunga reben sebanyak 2240 pcs juga dawai untuk buat tangkai bunga tu.... sampai gelembong meletop jari ku ini!

kuntum ni pun banyak lagi nak kena siapkan.... pas tu nak kena cantum every each to resemble like yg kat atas tu.... cantik tapi sangat renyah buat orang yg keras tangan macam kak rose ni..

15 comments:

Me said...

cantik... bila boleh ajarin saya nih???

Amie said...

Tapi hasilnya cantiklah Kak Rose... walaupun gelembong meletop jari, tapi berbaloi ooo he he hehh

ASMAH YUSOF said...

Salam Kak Rose...
Keras tangan pun ,asz tgk cantik jer hasilnya kak...nampak Xcusif gitu kak!!!hehe

azieazah said...

Kenapa mesti 860 kuntum Kak Rose? Banyaknyaaaa... Kalu untuk bunga pahar, biasanya 200 kuntum jer. Kenduri besar niii

ummiaisyah said...

cantik! sy mmg serius keras tangan!

Uncle Lee said...

Hi Kak Rose, really very beautiful, and creative too.
Ni buga for a wedding?
Okay, if saya kawain nombor dua, I let you know, you buat a merah one for me, ha ha ha.
Have fun and keep well.
Lee.

Kak Rose said...

Me, kak rose x bisa ajarin... keras tangan nih!

Kak Rose said...

Amie, kakak tu mmg berseni jari2 dia... keratif. kak rose ni cuma tolong2 yg orang buta pun boleh buat... hihihi...

Kak Rose said...

Asmah Yusof, mmg tuan punya kenduri tu nak yg lain dari yg lain... tp jenuhnya nak siapkan tempahan tu...

Kak Rose said...

Azie, bunga telor ni untuk gift pd tetamu, tu yg nak kena buat banyak.

bunga pahar len pesen lak... lagi rumit, nnti dah siap leh kak rose amik gambonya ya...

Kak Rose said...

ummiaisyah, sama la dengan kak rose ni....

Kak Rose said...

Uncle Lee,

yes, it's for wedding. u nak yg merah one ya... but made sure u dah dapat consent from ur 1st wife or otherwise nnti kena potong itu kan dah susah!

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

salam kak rose..
dari dulu lagi saya berkenan betul dengan bunga stokin ni... tp lom berkesempatan nak membuatnya.. hehe... kalau tolong buatkan utk adik2 ipar pun.. semuanya low bajet.. memang takdelah nak guna bunga stokin yg kosnya agak mahal ni... hehehe....

kak rose.. kalau saya dekat.. nak je sy tolong buatkan sama... hehe..

Kak Rose said...

Salam Madiha...

mmg tinggi budget buat munger cam ni kan.... tu pasal kalau nak bli siap sampai berbelas ringgit sekuntum!

kak rose pun cuma tolong mana2 yg boleh jer... maklumlah keras tangan!

Uncle Lee said...

Hi Kak Rose, I sure love your lively humour, ha ha ha.
Hidup tanpa alasan, cinta tanpa sesalan.
Lee.