Lanai Kijang

Lanai Kijang

Sunday, December 18, 2011

Lunch dengan lauk kampung

hari minggu yang sangat mengenyangkan dengan lunch yang berlaukkan masakan kampung.... gulai nenas dengan udang dan digandingkan dengan ikan masin kurau.... adalah sangat sedap pada tekak kak rose ni! bertambah2 nasik dan lupa segala allergic pasal seafood tu, tp yang pasti ubat alahan tu kena amik dulu, harap2 x lah alah sangat dengan udang tu!

gulai nenas bergandingan dengan ikan kurau masin ----> heaven!

sayur kegemaran kak rose.... tumis labu air dengan karot n soon

sweet n spicy chicken oat.... sangat sedap bila dimakan bersama dengan garnishingnya yang masam, manis n pedas tu... resepi boleh tengok kat sini.

yang ni pulak the chicken oat without the garnishing untuk budak2..... makan cicah dengan cili n tomato sos jer...

Alhamdullilah kenyang dan lauk ni membawa sampai kedinner pulak.... x terdaya nak menghabeskan

4 comments:

cik cek said...

Emmmm.....dari atas sampai kebawah...sume pun sedappppp....kechur2 nengoknya....:)

JaSSNaNi said...

Selamat malam kak rose, assalamualaikum..
sedap2 belaka menu kat atas tu, dari no.1 sampai yg last tu, ayam goreng oat tu sedap nampak.. nani suka semua2 skali, mmg sedap kalau makan ada ikan kering.. tu yg buat membuka selera, sure bertambah2 nasi tak perasan ni.. ehehe aleh2 perut dah sendat.. hehehe..

Anonymous said...

Salam Kak Rose, ya ampun ... sampainya hati, bikin Ratna maha kempunan lagi, rasa nak nanges gitu ... yummmmy .. lauk pauk hidangan begini sememangnya bertambah-tambah nasi diulang tak boleh dihentikan lagi!

Dan sebagai penyeri berpinggan-mangkuk berwarna sweet manis lembut sekali, teruja jadinya, jika Ratna dekat ..?

Salam manis manis madu.

Uncle Lee said...

Hello Kak Rose, I da lama ta'makan lauk kampong. Saya suka best then eating at restaurant. Ta'nampak sambal belachan? Ha ha.
I love your gulai nanas and ikan masin.
Saya suka ikan masin, ikan sepat dan ikan kurau Kuantan.
Kalau dapat jemput datang makan rumah you, siap kan extra nasi, da tentu tiga pinggan nasi lichin, ha ha ha.

Boleh saya copy tu gulai nanas and ikan masim gambar? Okay, outang lagi ten tarek lambong tinggi, and lobster rebus, ya.
Terima kaseh, Kak Rose.
Simpan satu lagu dalam hati.
Lee.