Lanai Kijang

Lanai Kijang

Wednesday, December 21, 2011

Satu dah settle....

ni la bill yang dah settle semalam lepas panas tinger bergaduh dengan mpsj tu..... marah2 pun kena jugak g bayar jugak kan.... so, semalam pergi ke dewan bandaraya... actually sllu bayar on line jer, tp sbb yg ni x de bill so kak rose g dbkl untuk buat bayaran n mintak printout latest bill sekali.... barulah ada bill yg nak difailkan after payment made kan! walaupun orang ramai, tp kaunter banyak yg bukak dan service pun sangat cepat.... macam ni la yg kita harapkan kepada kaunter2 yg nak kutip bayaran dari orang ramai ---> bukan yg menyusahkan dan membuat pulbic marah dengan service yg sangat thumb down! yg mpsj tu kena tunggu bill yg dia janji nak anta sampai dulu barulah kak rose nak buat bayaran.... biar lah lambat!

jalan2 amik gambo tandas awam yg cantik ni.... tp x masuk pun. bersih ke idak x tau le!

dah selesai buat bayaran tu.... luangkan masa ronda2 kl, cuci2 mata tengok gelagat orang ramai bershopping bagai x hengat! agaknya baru dapat bonus kot.... jadi bawak anak2 g sopping peralatan sekolah.... terutama kat section "back to school" - meriah dengan anak2. seronok tengok! tp tawaran jualan murah menjelang krismas ni mengalahkan kat obesi yg sambut hari natal dengan decoration yg cantik2.... terutama kat "fragrance & cosmetic section" nnti nak ga dapatkan satu.... tp betul ke jualan murah? entahle!

panggung coliseum yg gah satu masa dulu... kini cuma jadi tempat tayang filem2 tamil..... kalau x silap la.... tp nampak sunyi sepi je kan, mungkin sbb weekday kot.

sampai at this far derang nak promosikan product kan..... gah sangat promosinya, tp t&c kat bawah tu sangat kecik tulisannya... agak2 ramai x yg terkeliru dengan pengiklanan yg cenggini?

masa melintas jalan TAR tu nampak lak farah fauzana ni tengah menjalani pengambaran, x tau untuk apa tp lebih ramai photograper dari luar yg amik gambo dia termasuk la kak rose ni.... nampak dia pun ok, mau jugak dia layan budak n mak budak ni nak bergamba sama! gud luck to u fara!

3 comments:

suri solehah said...

Shoping apa k.rose..tu yg best duk kl byk tempat yg boleh ronda cuci mata..suka huhu

chikadakbiru said...

hihih dan lagi jumpe Fafau nih..syok nye kalau dpt jumpe dia..

Amie said...

bestnya dapat jalan2 cuci mata...