Lanai Kijang

Lanai Kijang

Monday, December 12, 2011

Makan2 di Melaka

Asalamualaikum dan selamat bercuti2 buat kawan2 yang berkerja di Shah Alam.... maklumlah hari ni kan cuti umum.... panjang gak la cuti kan, so bolehlah ronda2 cuci mata dan poket jugak... buat kak rose x de g mana sbb baru je balik dari JB dan sambil menjenguk anak bujang yang berada di Melaka....

on the way balik KL singgah jumpa anak bujang sambil melayan nak makan dengan mama dan ayah... tp ari tu jalan kat bandar tu sangatlah jemmed... mungkin sbb adanya pelancaran satu daerah satu industri di MITC... so bila nak makan tu kenalah cari jalan yg x banyak keta... so kita g kat Tesco je, makan Kluang Station ni.... x de la sedap mana, cukup untuk mengalas perut yg lapo! pas makan2 terus bli barang2 keperluan dia.... x yah nak g jauh2.... semua ada setempat kan...

mama punya, mee hoon goreng kluang station, rasanya gerai tepi jalan buat lagi sedap kot! sambal tu sangat la x menepati citarasa. tp air honey lemon tu sangat sedap! tp satu la.... gelas air tu sangat melekit2 dengan madu yg tertumpah!.... betu2 x peka dengan kebersihan kot?

anak bujang punya.... nasi putih dengan ayam masak merah yg katanya macam ayam goreng yg dicurah kuah sate! entah le!

ni tukang bayar punya.... nasi lemak dengan ayam rendang dan sambal yang sangat x sedap! mungkin tekak kak rose ni nak makan yg kampung2 jer baru berselera kot? maklumlah orang kampung

4 comments:

snuMun said...

lama tak singgah tesco melaka..dulu time study g situ je la cari barang dapur :P tp foodies dia biase2 je kan kak rose ;)

Kengkawan said...

dah lama x g melaka..

Kakzakie said...

Dah terlanjur shopping kat situ dan tak kuasa jalan jem inilah dapatnya Kak Rose... tak apa dah tahu lain kali tak yah ke sana lagi...

kasihredha said...

tak sedap ye nasi lemak dia
kadang2 kalau mkn kat luar kita mgharapkan puashati, kalau tak puashati...frust je kan kak