Lanai Kijang

Lanai Kijang

Wednesday, December 28, 2011

tak datang2....

sepagi menunggu .... tp tak datang2. janji pukul 9.30 pagi tapi sampai sekarang dah dekat 11.30 pun x nampak bayang orang2 yang nak buat installation... janji apa camni?...... bila dah buat confirmation, awal2 lagi dia bagi tau kalau nak kensel akan dikenakan charge rm200 pulak... nampaknya semua x de yang menyebelahi pelanggan. harap2 pengurusan masa boleh diperbaiki dimasa2 akan datang... tu x tau lagi service camner pulak... ok ke x? ada kawan2 yg dah guna unifi ni boleh lah share dengan kak rose ya....

ataupun Streamyx dan astro ni masih kena continue lagi ker?

sarapan pagi tadi.... cekodok kentang cicah ngan sambal kicap jawa bersama satu mug nescafe. nampak gaya nak kena sambung makan sarapan ni sambil letih menunggu!

8 comments:

cik cek said...

Memang selalu cam tulah diorg ni....kita cancel kena charge rm200...fuyoooo...senang byk diorg ni...kalau diorg lewat kita nak charge kat diorg berapa pulak ek...ish2....

Anonymous said...

Salam Kak Rose

Streamyx boleh terminate dah..tak perlu lagi...tapi astro boleh continue...

MsCuya said...

salam kak,

kalau cancel appointment dlm mase 24jam baru kena caj 200..kalau cancel awal tak kena caj pape..lambat tu mmg selalu contactor ni buat hal..tp kdg2 sbb ade mslh teknikal..silap nye die tak inform customer dulu..akak leh refer kt call center 1 300 88 1222 atau kalau akak ade no fon contractor tu lg bgus..leh call die terus..sepatutnye streamyx tu akak boleh terminate mase register unifi..kalau ade unifi,streamyx mmg dah tak pakai..astro tu akak leh maintain kan..sbb free channel hypptv tak byk yg menarik..melain kan akak subcribe channel lain..;)

hrp dpt membantu..

Kak Rose said...

cik cek, mmg sllu pengguna yg akan kena.... macam yg t&c tu, sllu tulis kecik2 jer... akhirnya customer jugak yg kena!

Kak Rose said...

Anon, yah bila dah install unifi ni, streamyx dah disconnect terus!

Kak Rose said...

MsCuya... at last dia datang jugak at 1.15pm... pulak tu macam terperanjat bila kita kata dah tunggu sejak pukul 9.30... as if dia ngan tm tu x de communicate! alahaiiiii

ya, streamyx dah disconnect tp astro masih boleh guna jugak...

Sue @ Nenie said...

Salam Kak Rose..kalau deal ngan kontraktor TM memang selalu cenggitu..Cubalah call custemer service atau yaaaa..jika ada contact contaktor tu..cuba call dia

fara dean said...

Salam, akak igt sy x?