Lanai Kijang

Lanai Kijang

Wednesday, June 30, 2010

Masih berdiet

Salam dan selamat tengahari semua.... harap semua dah makan tengahari, dan kak rose pun baru saja selesai. Alhamdullilah... dah kenyang..... dan ni nak share menu lunch kak rose kejap ni. ikan tenggiri goreng asam (resepi ada kat sini) dan sayur campur je.... masih x amik nasik....walaupun x banyak berubah tapi stagnant tu kira ok la kan.... (actually really hoping for more n more reduction!) kena banyak bersabar la kot, apa pun yang penting kak rose masih nak teruskan program ni selagi terdaya..... dah x larat nanti give-up je la. ohhhh.... how I miss roti bakar yang sapu butter tu dan nescafe! tajuk kat atas tu masih berdiet tapi kepala dok pk roti bakar sapu butter dan segala macam yang sewaktu dengannya.... itukah sebab selalu kantoi?

ikan tenggiri n mix vege = celeri, carrot, red n green capsicum, kubis & lot of udang

bekpes pagi tadi - telor dadar gulung + carrot, zucchini n mayonis.

Actually dah x lalu nak makan telor tiap2 hari.... tapi apakan daya... tu yang buat macam2 bagi nampak appealing biar ada selera nak makan.... kalau rebus je macam dah x leh nak telan....(walaupun makan yg putih je) jadi kenalah keratip sikit....k lah pas ni nak sambung tengok cerita 1 liter tears.... comel sungguh si Aya tu.

10 comments:

Yat Maria said...

Salam Kak Rose..

Suka menu bekpas akak..esok my turn lak makan ni eh kak..

Kak Rose said...

yat, silakan menu yg sangat sempoi n kenyang... sampai lunch nnti!

ain said...

salam kak rose...saya ni pun dah stat kena diet dah. tensennya bila kena cut itu ini.huwaaa!!!!

Kak Rose said...

ain, let's join the club...nnti raya boleh bergaya dengan shape yang baru!!!

TopsyTurvyMum said...

salam krose...
menu diet pun nampak sgt sedapp:)
akak sabar..nanti bila berat start turun mesti lajuuuu je dia turunnn...

Kak Rose said...

ttm, memula ari tu laju jer, sekarang dah slow dah... tp masih nak teruskan.

ticnube said...

telor dadar tu h pon putih telor jerk ke... hua.... hebat .. nk ikot gak la.. bape kilo suda turun..?

Kak Rose said...

ticnube... dadar tu kuning sekali... 4kg in first 12 days... pas tu stagnant jer...mungkin makan x hengat donia kot...

Anonymous said...

If you are planning to Abercrombie and Fitch make a profit, Abercrombie then giving away promotional clothing Abercrombie Sale as a promotional gift will never Cheap Abercrombie let you lose your aspiration. Abercrombie outlet This is the best way to reap profits. The first step towards this is abercrombie Jeans by deciding your budget. A well Abercrombie Pants planned budget can get you the best promotional items at reasonable cost which will easily be Abercrombie Tees accepted by the masses. Regardless, Abercrombie Shorts selling branded promotional Abercrombie Sweaters clothing with your own brand is another way to gain instant popularity. The natural impulse for almost all retailers is to make a huge profit on the products already in the stockpile. But it would be wiser to purchase loads of unique promotionally priced clothing items, promote it at good deal basement price and then put it on the market of sale. This way the scope of attracting populace to the store increases. This merchandise actually pushes benefits with its attractive features. It not only provides name and popularity to your brand but also helps to reap noticeable profit also.

Anonymous said...

You actually make it appear so easy together with your presentation however I in finding this topic to be really one
thing which I feel I might by no means understand. It sort of feels too complicated and very extensive for me.
I'm having a look forward to your next post,
I'll try to get the hang of it!

Also visit my web page; search engine optimization (http://seofornown4eva.com)