Lanai Kijang

Lanai Kijang

Tuesday, June 1, 2010

Sayur campur sempoi

ni dia sayur kak rose lunch tadi....masak yang sempoi je sebab dah lambat.... pagi g bank untuk bank in mak punya monthly dan juga buat tt untuk mek nun yang jauh....tu je yang kami boleh buat untuk mak dan mek.... nak balik selalu maklumlah jauh.... tapi exchange rate masih mahal... merudum sungguh nilai matawang kita.....bila entah agaknya exchange rate kita akan kembali setanding Singapore or Brunei dollar.... even Thai bhat pun dah naik...apa nak buat kan..... balik dah lewat terus je masak yang sempoi ni.... goreng ikan dan sayur....makan dengan gulai udang left-over yang semalam....Alhamdullilah kenyang.

mixed vege dan ikan kerisi goreng untuk lunch tadi.....

4 comments:

Uncle Lee said...

Hello Kak Rose, looking at your lovely dish here, you have a Black Belt in cooking....looks delicious.
Saya suka tu ikan goreng.
I love that ikan tenggiri with chilli sambal stuffing....
You have a nice day and keep a song in your heart, Lee.

Kak Rose said...

Uncle Lee, tq for ur kind words, I'm just ordinary mama who is still learning in everything I do.... especially in cooking... with the help of other bloggers...

geraugebang said...

wah,nampak berseri-seri hidangan sayurnya...sambal tumis ada? kalau ada lagi guuu gitew...dah lama tak beli ikan kerisi tu...goreng n gatah...best kan

Kak Rose said...

gerau, sayur kaler2 gitu... rasa pun hmmm... masuk lift tekan sendiri...he he he