Lanai Kijang

Lanai Kijang

Monday, June 28, 2010

Ikan siakap bersos asam jawa

Asalamualaikum, huh... kejap je dah petang kan.... masak untuk lunch tadi....kali ni ikut resepi asal leen yang pandai buat cc dan segala yang sewaktu dengan nya tu, guna ikan siakap....ari tu dah buat tapi guna ikan jenahak, tp sebab sedap jadi kali ni kak rose buat lagi..... memang mabeles kuahnya tu... seekor ikan boleh kami berdua abeskan sekali ngadap je.... (heee pelahapnya..) x rugi mencuba.... resepinya boleh tengok kat sini juga....

sayur bendi goreng dengan udang kering

and this is my lunch.... 1/2 ekor ikan...harap2 janganlah kantoi lagi...... hu hu hu...

yang ni bekpes pagi tadi - scramble egg, salad n tomato + mayonis

6 comments:

ain said...

sedapnya menu lunch akak. setgh ekor tu cukup ke kak. klu saya, mau sekor paling minimum.hehe

Kak Rose said...

diet konon... x nak la kantoi macam semalam... kenalah makan sikit je...eh... 1/2 tu sikit ke? beso tau ikan tu...

Yat Maria said...

akak, kita suka akak posting makanan diet akak yg sempoi..at least Yat ada dpt idea untuk bekal Yat..ni kalo rhajin nak wat bekal scramble potato with salad.. TQ akak, rhajin2 lah ya sharing simple2 recepie..senang kita nak bawal bekal :)

Kak Rose said...

Yat, cari menu yg sangat sempoi dan bahan senang nak sediakan... yg penting low carbo!ya kita sama2 share.

armouris said...

info tentang asam jawa di SIHAT SELALU - Asam Jawa : Kegunaan dan Khasiat

Anonymous said...

If you are planning to Abercrombie and Fitch make a profit, Abercrombie then giving away promotional clothing Abercrombie Sale as a promotional gift will never Cheap Abercrombie let you lose your aspiration. Abercrombie outlet This is the best way to reap profits. The first step towards this is abercrombie Jeans by deciding your budget. A well Abercrombie Pants planned budget can get you the best promotional items at reasonable cost which will easily be Abercrombie Tees accepted by the masses. Regardless, Abercrombie Shorts selling branded promotional Abercrombie Sweaters clothing with your own brand is another way to gain instant popularity. The natural impulse for almost all retailers is to make a huge profit on the products already in the stockpile. But it would be wiser to purchase loads of unique promotionally priced clothing items, promote it at good deal basement price and then put it on the market of sale. This way the scope of attracting populace to the store increases. This merchandise actually pushes benefits with its attractive features. It not only provides name and popularity to your brand but also helps to reap noticeable profit also.