Lanai Kijang

Lanai Kijang

Wednesday, June 16, 2010

In diet mode

salam semua..... huh, baca tajuk tu macam diet beria jer kan..... inilah menu lunch ari ni...actually dah lama nak sambung berdiet ni, tapi asik ada tapi jer... maklumlah bila pejabat itu adalah dapur, maka sangat lah susah untuk mendisiplinkan diri nak berdiet.... itu kak rose lah, orang lain x tau camner.... kalau tak kuat semangat memang sungguh bolat jadi badanku ini....asik masak dan makan jer.... mana x nya bila g blogwalking nampak semua resepi yang sedap2 tu pasti nak mencuba dan hasilnya..... jeng jeng.... badan pun dah jadi bolat gitu.... so ari ni dengan semangat yang kuat pergilah berjogging dan lunch pun x de nasi.... cuma makan salad n tuna in water, potongkan tomato sikit dan perahan lemon.... boleh percaya ke ni.... entah esok lusa dah kemaruk nasi lagi kan.....sabau je la....

18 comments:

JaSSNaNi said...

salam k.ros.. harap2 berjaya dengan misi kali ni.. hehehe..

nani pernah cuba berdiet.. 2 minggu tak amik nasi.. boleh turun berat badan.. tapi kan.. nani tak tahan... sbb pening.. andon left side on my body rasa lemahhh sangat.. so nani stop diet.. skrg ni.. nani dah sebulan amik nasi.. muahahaha.. nak diet gak.. kali ni nak sentuh roti.. sbb yg before tu.. nani tak sentuh kabohidrat langsung.. mgkn sbb tu.. or badan tak tahan.. :) tapi misi nani tak tau nak start bila ni.. asyik makan yg sedap2 je skrg ni.. camnoooo... :-O

ain said...

samalah ngan saya kak rose. semangat nak diet kemain lagi, tp bila time kena buat tu, asyik dok tangguh2 aje. kat umah tread mill sampai bersawang2 dah.hehe

Kak Rose said...

Jassnani, tq for ur support...dan kak rose pun asik terbayang makanan yang sedap2 jer... agaknya x leh g blogwalking kot? alasan kan....

Kak Rose said...

ain,betul tu, masa nak beli treadmill tu x leh nak tunggu esok dah... bila dah ada jadi tempat sawang lepak je... dari pindah langkawi dulu sampai sekarang masih berbalut lagi treadmill tu... berbungkus... entah bila nak guna semula?

zamziyana said...

usaha lagi kak rose.....semoga berjaya!!!!!

Kak Rose said...

azie, tq. nak usaha la ni, tapi.... banyak sangat tapinya...

Yat Maria said...

Kak Rose..kita pon bersemangat gak..tapi tu lah nak disiplin kan tu yg susah, tgk member oder sedap2 during lunch, kita pon tumpang sekaki..hmmm..

Kak Rose said...

yat,will power kena kuat... tapi tu cakap jer .. nampak makan sedap2 dah tergoda... camner la nak kurus kan....

TopsyTurvyMum said...

Kak Rose,
berdiet rupanya...chaiyo..chaiyo!

saya ni asyik mengunyah je time2 sejuk ni..mesti makin tembam huhuhu

E-na said...

bila nak sampai seru diet kat e-na lak ni...hembus sikit k.rose!

nway moga berjaya kak!

Kak Rose said...

TTM, tulah duk kat obesea kan lain cuacanya... x pe tembam asalkan sihat... ye tak?

Kak Rose said...

E-na, puhhh... kak rose dah hembus tu.... ni pun ental le..jangan2 cuma hot2 ciken shit jer..tapi sangat harap berjaya kurangkan walaupun sikit...

zamziyana said...

Kepada kak rose n kawan2 yang rasa2 berminatnak berdiet ngan meal sumplement ni boleh ler cntact saya...xperlu berlapar....insyaallah boleh kurus n sihat.....

Kak Rose said...

azie, tq cadangkan supplement tu tapi rasanya nak cuba dengan cara yg cenggini dulu... harap2 berjaya.

zamziyana said...

ok..moga kak rose berjaya menurunkan berat badan......walau apa pun cara yang penting kena usaha....cayuk2

Anonymous said...

If you are planning to Abercrombie and Fitch make a profit, Abercrombie then giving away promotional clothing Abercrombie Sale as a promotional gift will never Cheap Abercrombie let you lose your aspiration. Abercrombie outlet This is the best way to reap profits. The first step towards this is abercrombie Jeans by deciding your budget. A well Abercrombie Pants planned budget can get you the best promotional items at reasonable cost which will easily be Abercrombie Tees accepted by the masses. Regardless, Abercrombie Shorts selling branded promotional Abercrombie Sweaters clothing with your own brand is another way to gain instant popularity. The natural impulse for almost all retailers is to make a huge profit on the products already in the stockpile. But it would be wiser to purchase loads of unique promotionally priced clothing items, promote it at good deal basement price and then put it on the market of sale. This way the scope of attracting populace to the store increases. This merchandise actually pushes benefits with its attractive features. It not only provides name and popularity to your brand but also helps to reap noticeable profit also.

Anonymous said...

Oh my goodness! Impressive artkcle dude! Thank you, However I am experiencing difficulties with your RSS.

I don't know the reason why I can't subscribe tto it. Is there anygone else getting
similar RSS issues? Anyone who knows thee answer can you kindly respond?
Thanks!!

Here is my web site: clash of clans hack tool

Anonymous said...

The real question is how you can identify things to sell on e - Bay
for such amazing profits and that's what this article will try to answer.
They may sell a lot of small-ticket things per month, or even a few large-ticket items, or perhaps
a combination, but they. Create well-written content using your store and
outside of e - Bay.

Also visit my blog post - como comprar no ebay ()