Lanai Kijang

Lanai Kijang

Tuesday, June 22, 2010

Go against green?

pohon beringin rendang ditepi rumah

salam semua.... huh tajuk omputeh.... tapi nak cerita tak pandai lak..... sebenarnya bukanlah kak rose ni nak go against green yang diaorang dok heboh2 tu.... tapi pokok ni sungguhlah menggangu kehidupan kami di sini..... nilah pohon beringin tempat sibelalang tambat lembu dan kambing yang dia dapat dari nyawa dan badan tu....tapi kat depan rumah kak rose ni dah jadi tempat penyengat bersarang pulak....dan betul ke orang kata.... akar pokok ni yang berjurai tu tempat hantu bergayut?..... hisssshhhh.... menakutkan jer...so ari ni datanglah kontraktor tu untuk tebang pokok ni.... punyalah lama booking... sejak pindah sini dulu -+ 6 bulan baru dia orang datang potong.... at last datang jugak kan..... huh... terang je kawasan rumah kak rose yang senonet nih.....
dahan yang panjang2 tu dah jatuh ke dalam kawasan jiran sebelah..... maaf lah ya nora.... bunga yang cantik tu telah terhempap dek dahan yang jatuh tuh.... dah cakap dengan kontraktor tu suruh potong pendek2.... macam cakap ayam ngan itik je.... Nepalese, know only verly little BM n English.... apa daya nak bagitau lagi..... last2 guna bahasa isyarat je....apala diorang anto orang yg x reti nak cakap nih.... seksa tau!

dua cabang dahan yang dah di potong....

dua orang ni pulak tukang kemas dahan2 yang dah dipotong, no conversation....hah bisu jadinya...

sedang mengemaskan dahan2 yang dah dipotong.....

daun2 yang dikemaskan.... 20 big plastic bags.... harap2 orang MBSA akan cepat2 datang buat collection segala bahan buangan ni....

at last.... lonely pokok pandan..... nantilah akan kak rose carikan pokok2 lain buat teman the lonely pine tu...rajin ke?

5 comments:

Watierman, rmanbkr said...

Hrmmm...janji Kak Ros puas hati....cerah sikit..boleh nampak jauh sikit..hehehe!Syukur kita masih punya rumah yang selesa kak!

Kak Rose said...

yalah watie, td kak rose baca watie nye rentry ttg rumah diperkuburan tu.... apalah nasib diorang kan.

TopsyTurvyMum said...

kalau jadi sarang penyegat ke tebuan ke, haruuu..mmg kena la tebang utk keselamatan kan kak rose:)

tanam pokok anggur teman pokok pandan tu kak rose. hehehe

Kak Rose said...

kalau kat tempat TTM maunya kak rose tanam anggur... kat SA ni nak tanam pokok doyan kot

Anonymous said...

If you are planning to Abercrombie and Fitch make a profit, Abercrombie then giving away promotional clothing Abercrombie Sale as a promotional gift will never Cheap Abercrombie let you lose your aspiration. Abercrombie outlet This is the best way to reap profits. The first step towards this is abercrombie Jeans by deciding your budget. A well Abercrombie Pants planned budget can get you the best promotional items at reasonable cost which will easily be Abercrombie Tees accepted by the masses. Regardless, Abercrombie Shorts selling branded promotional Abercrombie Sweaters clothing with your own brand is another way to gain instant popularity. The natural impulse for almost all retailers is to make a huge profit on the products already in the stockpile. But it would be wiser to purchase loads of unique promotionally priced clothing items, promote it at good deal basement price and then put it on the market of sale. This way the scope of attracting populace to the store increases. This merchandise actually pushes benefits with its attractive features. It not only provides name and popularity to your brand but also helps to reap noticeable profit also.