Lanai Kijang

Lanai Kijang

Sunday, July 18, 2010

Vadai

salam dan selamat berhari minggu..... hari minggu yang sangat membosankan.... x de g mana2 pun duk rumah jer.... tu yang asik g blogwalking jenguk2 dapur orang cari resepi..... dan jumpa resepi vadai ni kat fotopages Rinn Chan.... teruslah sangat teringin nak buat.... lama dah nak buat ni tapi .... asik ada tapi jer ....belum sampai seru la katakan.... dan hari ni betul2 kak rose kuatkan semangat nak jugak buat sampai jadi..... nasib baik bahan semua sedia ada.... cuma lambat sikit sbb kena rendam kacang dhal tu dulu kasi lembut.... barulah boleh diblend.... uhhh bila semangat dah ada makin rajin lah nak buat ni kan....dan rinn chan siap bagi step by step camner nak buat.... tu yang lagi semangat tu..... kak rose mintak izin nak copy resepinya kat sini ya....

Vadai

Bahan-bahan:

250gm kacang dal

2 tangkai cili kering, dihiris halus

1 tangkai daun kari, dihiris

1/2 labu bawang besar, dicincang halus

1 camca teh jintan manis biji

1/2 camca teh garam, secukup rasa

Minyak untuk menggoreng

kak rose buat banyak ni..... belum digoreng... macam2 saiz ada.... maklumlah keras tangan!


goreng half-cook dan simpan dalam zipper plastic.... and off to the freezer.... sok lain kali kalau nak makan tinggal goreng jer.

1 comment:

Anonymous said...

If you are planning to Abercrombie and Fitch make a profit, Abercrombie then giving away promotional clothing Abercrombie Sale as a promotional gift will never Cheap Abercrombie let you lose your aspiration. Abercrombie outlet This is the best way to reap profits. The first step towards this is abercrombie Jeans by deciding your budget. A well Abercrombie Pants planned budget can get you the best promotional items at reasonable cost which will easily be Abercrombie Tees accepted by the masses. Regardless, Abercrombie Shorts selling branded promotional Abercrombie Sweaters clothing with your own brand is another way to gain instant popularity. The natural impulse for almost all retailers is to make a huge profit on the products already in the stockpile. But it would be wiser to purchase loads of unique promotionally priced clothing items, promote it at good deal basement price and then put it on the market of sale. This way the scope of attracting populace to the store increases. This merchandise actually pushes benefits with its attractive features. It not only provides name and popularity to your brand but also helps to reap noticeable profit also.