Lanai Kijang

Lanai Kijang

Thursday, July 22, 2010

Roti jala

hmmm.... setelah kek pisang abes dimakan oleh si ciktongsam tu kenalah pulak buat yang lain untuk abang minum petang tadi..... tak tau nak buat apa dah..... tapi bila teringatkan ada balen kari kepala ikan siang tadi jadi jalan paling mudah buatkan roti jala ni.....tapi x dela kaler maler macam si nor secubit garam tu punya..... jeles sunggun nengoknya.... so esok gak nak g cari kedai 100 yen kat SS15 subang jaya tu.... harap2 adalah botol mayo tu.... nak guna bila pulak jangan ditanya.... yang penting kena ada dulu kan dan bila2 nak guna benda dah ada.... nak gak buat yang kaler maler macam uolls buat tu. apa pun roti jala ni abang makan sebagai dinner sebab dah lewat sangat buatnya.....


roti jala yang sempoi untuk dinner malam tadi...

9 comments:

K.Nor said...

salam k.rose, nor 3 beranak berbuka dgn roti jala aje td.. langsung tak sentuh nasi.. kenyang gak.. alhamdulillah.. nnti bila dah jumpa botol mayo tu boleh la buat kaler maler ya.. ehehe

LENDANUAR said...

wah rajin kak rose mjala..byk dpt ikan kak?

Pnut said...

salam kenal kak...
Kak, saya ada baca kisah akak berdiet tu kan??
kak, kalau diet kita tak makan nasi langsung, tak betul kak,
saya dah consult dietician,
saya dulu over-over obes, berat 115kg, pastu diet gegila.. tak sentuh nasi berbulan-bulan.. (disamping minum Herba Life, utk 3 bulan je kot) pastu diet lagi sendiri, sampai turun 25kg, tinggal 85kg...

pastu saya makan nasi sikit-sikit, makan je terus berat naik balik, sampai skrng 95kg dah naiknya.. doktor saya cakap, diet jenis tak makan nasi, cepat turun dan cepat naik...

so better to take nasi, tp sikit, about 5-6 sudu pun jadilah, then makan sayur dan buah lebih.. jgn tinggal terus, ehehe kata doktor tu, dosa besar dalam diet orang melayu.

and lagi, orang kita kalau diet tak makan nasi tp makan roti, makan 3 keping roti sama cam satu mangkuk nasi. (nak juga, bakar roti tu cam akak buat tu.. itu ok) sebab roti tinggi protein dan ada yis.

sorry kak, menceceh panjang, just to share sikit info je.. saya pun start diet balik, normally siang mmg saya makan nasi dalam 4-5 sudu, malam amek roti high hiber tu, makan gulung dengan sayur dan kuah-kuah apa ada kat rumah..

dugaan diet ni, sebab kita jenis suka masak kan kak???

Kak Rose said...

Nor, entah bila datang rajin nak buat yg kaler maler tu... tp tengok cantik sangat! teruja u.

Kak Rose said...

lenda, banyak dapat di pasar Sek 16. he he he

Kak Rose said...

pnut, tq share info... x rugi berblogging memacam info kita boleh dapat... tu la kak rose baru amik nasik dah naik 0.4kg... tp sekarang nak menten je pd 59kg nih.... harap x naik lagi lah...x mo la kurus sangat nnti kata laki x kasi makan lak...alasan ke tu?

Sally said...

Sally pun dah lama tak menjala ni..teringin pulak tengok ni..
Kak Rose Sally belum2 kahwin dulu dgn ketinggian tak sampai 5 feet berat cecah 60kg tu..siap dpt gelaran kobis lagi dari abang sebab bulat gitu..tp lepas beranak sampai la ni..tak naik dah..tinggal 43 kg jer. Betul kata peanut tu..tak boleh tinggal nasi cuma jgn makan dlm kuantiti yg byk la. lebihkan salad, tiap kali mkn Sally mesti ambik jus limau nipis..org kata lepas dah ambik lemak2 dari lauk pauk tu elok bersihkan balik dgn minum jus limau..

Kak Rose said...

Sally, untungnya jenis badan x naik... kak rose ni janji x obess dan BMI normal ok la tu kan.... cuma nak jaga kesihatan... la ni pun stat amik nasi sikit2... tq share info... really appreciated!

Anonymous said...

If you are planning to Abercrombie and Fitch make a profit, Abercrombie then giving away promotional clothing Abercrombie Sale as a promotional gift will never Cheap Abercrombie let you lose your aspiration. Abercrombie outlet This is the best way to reap profits. The first step towards this is abercrombie Jeans by deciding your budget. A well Abercrombie Pants planned budget can get you the best promotional items at reasonable cost which will easily be Abercrombie Tees accepted by the masses. Regardless, Abercrombie Shorts selling branded promotional Abercrombie Sweaters clothing with your own brand is another way to gain instant popularity. The natural impulse for almost all retailers is to make a huge profit on the products already in the stockpile. But it would be wiser to purchase loads of unique promotionally priced clothing items, promote it at good deal basement price and then put it on the market of sale. This way the scope of attracting populace to the store increases. This merchandise actually pushes benefits with its attractive features. It not only provides name and popularity to your brand but also helps to reap noticeable profit also.