Lanai Kijang

Lanai Kijang

Thursday, July 15, 2010

Sewa rumah

salam hari khamis semuanya..... kak rose nak cerita sambungan kisah dari cerita semalam..... wah.. macam cikgu tadika nak bagi anak murid duk diam je kisahnya.... sebenarnya ni kisah nak sewakan rumah tu la..... semalam diorang dah pergi tengok dan teus setuju nak sewa jadi ari ni pagi2 lagi kak rose dah g kesana dan kemas sikit2, pasang langsir dan sapu2 sbb dah lama tinggal berhabuk bersawang bagai..... dan bila dah siap tu terus call diorang tu datang dan bawa cek bayaran untuk pendahuluan dan sewa jugak.... senang berurusan denga budak ni.... harap2 berpanjangan dan x menimbulkan masaalah macam budak sengal hari tu... lari dengan x bayar sewa.... 2 bulan ko.... tipah tertipu dengan kebaikannya selama ini!!!!!

balik dari rumah tu dah tengahari.... apa lagi terus cari kedai tapau nasik je untuk abang dan yang ni kak rose punya..... still no nasik ya... sayur kangkong goreng, taugeh n kucai dan ayam goreng berempah...... hari ni genap 30 days without nasik.... and gone down by 5.5kg so far......(ada hari2 yang kantoi macam hari yang kak rose makan popia basah sampai x hengat donia tu...naik balik 500 gm dan bila nak turun balik tu lambat sikit la....regret? oh no.... nyaman dapat makan popia tuh!) ok je rasanya.... agaknya dah terbiasa (ceeewahhhh) dan tak lah nak makan sangat kalau nampak nasik tu..... cuma longing for roti bakar with butter tu yg x ilang lagi..... adoi.....

3 comments:

TopsyTurvyMum said...

salam kak rose,
wahhh dha banyak turun tuu kalau 5.5kg..TAHNIAH!
nanti kejap lagi sampai la target akak..

semoga semua berjalan dgn lancar ye..have a nice weekend!

Kak Rose said...

ttm, tq... rasa macam dah nak give-up je....

Anonymous said...

If you are planning to Abercrombie and Fitch make a profit, Abercrombie then giving away promotional clothing Abercrombie Sale as a promotional gift will never Cheap Abercrombie let you lose your aspiration. Abercrombie outlet This is the best way to reap profits. The first step towards this is abercrombie Jeans by deciding your budget. A well Abercrombie Pants planned budget can get you the best promotional items at reasonable cost which will easily be Abercrombie Tees accepted by the masses. Regardless, Abercrombie Shorts selling branded promotional Abercrombie Sweaters clothing with your own brand is another way to gain instant popularity. The natural impulse for almost all retailers is to make a huge profit on the products already in the stockpile. But it would be wiser to purchase loads of unique promotionally priced clothing items, promote it at good deal basement price and then put it on the market of sale. This way the scope of attracting populace to the store increases. This merchandise actually pushes benefits with its attractive features. It not only provides name and popularity to your brand but also helps to reap noticeable profit also.