Lanai Kijang

Lanai Kijang

Wednesday, July 21, 2010

Jalan jalan cari makan


salam semuanya..... hah dah tengah malam baru nak masukkan entry baru.... ada sesapa nak baca ke?..... x sahlah kan kalau hanya untuk catatan sendiri apa yang berlaku sepanjang hari ini..... seawal pagi jam 10 pagi kak rose dah keluar rumah saja nak hilangkan boring duk rumah je kan..... tujuan? naik tren komuter ke Sogo.... nak soping lah konon tapi yang sebenarnya nak g makan nasi beryani kat insaf.... ya lah dah lebih sebulan tak amik nasik jadi untuk kali ni nak la yang spesel sikit.... tapi malas nak masak tu yg g cari kat Insaf je.... janji ngan abang kul 12 selepas dia abes meeting.... tungggu punya tunggu hingga lah pukul 1 baru sampai.... ha apa lagi terus ke insaf dan order ni...... dan mango juice yang sangat pekat tu.... eh... x enter frame lak.

nasi beryani + ayam goreng + acar timun. hmmmm sedapnya.....

lepas makan tu pusing2 jap kasi nasik tu turun dan terus amik ketapi dan balik..... sempat singgah kat gerai goreng pisang yang femes kat tepi jalan tu.... beli goreng pisang ni..... baris punyalah panjang just to buy this foreng pisang ni..... and kak rose makan all by my self..... 2 hinggit tu..... macam kemaruk sungguh semua nak makan....

dan depan gerai tu ada pulak jual laksa ni..... orang kata sedap jadi nak try la..... x sesedap mana pun.... to my tekak la..... lain orang lain citarasa kan..... makan sikit.... x leh nak abes.... banyak sunguh makan ari ni..... tengok esok bila naik ke weighing scale..... mau pengsan tengok!!!!

dan ni gambar kak rose capture masa soping2 kat sogo tadi..... sazzy falak dan jaafar onn sedang buat pengambaran untuk sogo.... promosi barang kaca untuk raya kot.... ari tu nampak farah fauzana dan sheila rosli tengan shooting promosi ramadhan kat carefour pulak..... macam2 dema buat untuk promosi ramadhan dan raya..... apa yang kak rose beli kat sogo? 3 helai kemeja untuk busu dan 3 keping pinggan kaca yang sangat comel di mata kak rose la. huh... penat nya ari ni.....

3 comments:

Sally said...

Salam kak..femes sgt goreng pisang tu ya kak? ini yg dekat komuter seksyen 19 tu kan..pernah dgr la psl goreng pisang ni tapi Sally tak pernah lak pergi beli..lain kali nak cuba jugak lah kalau pg S. Alam.

Kak Rose said...

betul tu sally... tp sekarang sangat nipis... sebiji kecik tu jadi 4 keping... tp nak bli masih berbaris gak!

Anonymous said...

If you are planning to Abercrombie and Fitch make a profit, Abercrombie then giving away promotional clothing Abercrombie Sale as a promotional gift will never Cheap Abercrombie let you lose your aspiration. Abercrombie outlet This is the best way to reap profits. The first step towards this is abercrombie Jeans by deciding your budget. A well Abercrombie Pants planned budget can get you the best promotional items at reasonable cost which will easily be Abercrombie Tees accepted by the masses. Regardless, Abercrombie Shorts selling branded promotional Abercrombie Sweaters clothing with your own brand is another way to gain instant popularity. The natural impulse for almost all retailers is to make a huge profit on the products already in the stockpile. But it would be wiser to purchase loads of unique promotionally priced clothing items, promote it at good deal basement price and then put it on the market of sale. This way the scope of attracting populace to the store increases. This merchandise actually pushes benefits with its attractive features. It not only provides name and popularity to your brand but also helps to reap noticeable profit also.