Lanai Kijang

Lanai Kijang

Saturday, July 17, 2010

Pisang sira & diet hari ke 32


selamat berhujung minggu semua.... tentunya tengah berehat2 bersama keluarga la kan..... ari ni kak rose penat berblogwalking.... nak cari idea nak masak apa?.... sebenarnya untuk lunch tadi g beli nasi bungkus jer..... maklumlah pemalas..... dan petang ni pulak kak rose buat sira pisang..... kegemaran abang masa bulan posa.... ni kira praktis untuk buat juadah bukak posa nanti lah ni... huh posa x lagi dan ingat juadah bukak posa lak kan.... apa pun resepinya kak rose amik kat blog kak wan yang masakannya cantik2 sekali! tima kasih ya kak wan dan mintak izin nak kopipes resepinya kat sini ya...

Sumber : resipi citarasawan

Bahan-bahan
10 biji pisang nangka (kak rose guna pisang montel... lembik pulak bila dah masak)
100gm gula
2 kuntum bunga cengkih
2 kuntum bunga lawang
1 batang kulit kayu manis
250ml air
daun pandan

Cara-cara
Masak air dan gula hingga mendidih, masukkan bahan rempah dan pisang. Tutup periuk dan masak dengan api yang sederhana.

today is my 32nd day of dieting dan harap boleh continue lagi... semangat kena kuat.... tapi hari ni pagi2 lagi dah cannot tahan carving for roti bakar.... so this is my bekpes after 1 month tak sentuh roti..... ohhhh sungguh nyaman sekali dapat makan roti bakar sapu butter ni dengan strawberry jem tu.... 2 keping rasa macam x cukup lagi.....

dan lunch pulak g tapau jer.... sayur2 je n ayam goreng berempah.... Alhamdullilah kenyang....

5 comments:

geraugebang said...

syioknya dapat diet...kak gerau nak cuba gak diet tapi selalu kantoi... nampak nasi hati dah tak tentu arah...

Kak Rose said...

memula dulu kak rose gitu jugak... lelama macam dah biasa...tp sayur selambak kak rose makan... tu yang lambat je nak kurus kot?

Anonymous said...

If you are planning to Abercrombie and Fitch make a profit, Abercrombie then giving away promotional clothing Abercrombie Sale as a promotional gift will never Cheap Abercrombie let you lose your aspiration. Abercrombie outlet This is the best way to reap profits. The first step towards this is abercrombie Jeans by deciding your budget. A well Abercrombie Pants planned budget can get you the best promotional items at reasonable cost which will easily be Abercrombie Tees accepted by the masses. Regardless, Abercrombie Shorts selling branded promotional Abercrombie Sweaters clothing with your own brand is another way to gain instant popularity. The natural impulse for almost all retailers is to make a huge profit on the products already in the stockpile. But it would be wiser to purchase loads of unique promotionally priced clothing items, promote it at good deal basement price and then put it on the market of sale. This way the scope of attracting populace to the store increases. This merchandise actually pushes benefits with its attractive features. It not only provides name and popularity to your brand but also helps to reap noticeable profit also.

Anonymous said...

Hi there to every body, it's my first pay a quick visit of this web site; this webpage consists of remarkable and really excellent data in support of visitors.

My blog post - top 10 products

Anonymous said...

I want to to thank you for this great read!! I absolutely enjoyed every bit of it.
I have you bookmarked to look at new things you post…

Feel free to surf to my homepage video reviews