Lanai Kijang

Lanai Kijang

Wednesday, July 14, 2010

Rumah sewa?

salam semua...... ah.... hari ni kak rose bz sikit..... bz buat apa ya?.... entahlah atau saja membzkan diri.....sebenarnya tadi lepas masak untuk lunch kak rose g kerumah yang telah dikosongkan oleh penyewa yang sengal tu.... cabut gitu jer dengan x bayar sewa rumah! dah lah tu segala langsir yang kak rose sediakan pun diangkut sama..... bila call asik voice mail jer.... sah lah dah x nak jawap call kita!..... jadi rumah tu kak rose biar je kosong pada mulanya.....rasa serik pulak bila dah jadi cenggini.... bila dah dekat sebulan kosong.... tadi kak rose g tengok2 apa yang patut dan kemaskan sikit.... pas tu tampal notice untuk disewa. rupanya laris sungguh rumah untuk disewa ni ya..... kalaulah duit tu jatuh macam daun getah gugur, maunya beli rumah banyak2 kasi sewa kan!!!! huh... berangan! nak beli sebuah pun tercungap2 ni kan pulak......

so pas tampal notice tu kak rose pun balik rumah... tak brapa jam pas tu ada banyak call yang nak sewa..... x nak jadi macam dulu kali ni kena berhati2 sikit lah.... ada yang terus datang rumah untuk nego dan terus kompem esok gak nak masuk! bila dah setuju kita g tengok rumah..... balik terus kak rose emailkan surat perjanjian dan kejap ni called nak prepare bayaran untuk downpayment dan sewa sekali!.... at least terubat jugaklah ati yang kena tipu dengan budak sengal tu!..... wati dan yanna, jagalah rumah tu macam rumah sendiri ya.... dan selamat berpindah.

1 comment:

Anonymous said...

If you are planning to Abercrombie and Fitch make a profit, Abercrombie then giving away promotional clothing Abercrombie Sale as a promotional gift will never Cheap Abercrombie let you lose your aspiration. Abercrombie outlet This is the best way to reap profits. The first step towards this is abercrombie Jeans by deciding your budget. A well Abercrombie Pants planned budget can get you the best promotional items at reasonable cost which will easily be Abercrombie Tees accepted by the masses. Regardless, Abercrombie Shorts selling branded promotional Abercrombie Sweaters clothing with your own brand is another way to gain instant popularity. The natural impulse for almost all retailers is to make a huge profit on the products already in the stockpile. But it would be wiser to purchase loads of unique promotionally priced clothing items, promote it at good deal basement price and then put it on the market of sale. This way the scope of attracting populace to the store increases. This merchandise actually pushes benefits with its attractive features. It not only provides name and popularity to your brand but also helps to reap noticeable profit also.