Lanai Kijang

Lanai Kijang

Friday, April 27, 2012

Gader2 semalam....

salam semua.... hari ni intenet sangat lah hampehnya.... nak dengar radio pun tersekat2 jer.... dah miss celoteh trio sinar pagi sbb asik terputus2 jer siaran..... last2 terus x dengar langsung! nak update ni pun, wireless asik terputus... adakah disebabkan bersih 0.3 tu, tp apa kena mengenanya kan... tp itulah yg kak rose baca.... traffic sangat heavy, unifi pun macam siput!

Kak Arah, yg pernah kami raikan dulu, sedang menyampaikan cenderahati dari kami semua buat Kak Pah

anyway nak entry pasal gader2 semalam.... meraikan atau sebenarnya buat jamuan perpisahan buat kawan yang akan berpindah kerumah barunya... selamat berpindah buat Ibu Sharifah, semuga akan lebih bahagia ditempat dan suasana baru.... juga meraikan harijadi tuan pengerusi majlis, Puan Malia. majlis pot-luck cam ni mmg banyak sangat makanan yg ada bila sorang bawak satu menu, sampai x muat meja.... tp sayang kak rose x dapat nak amik gambo semua juadah tu.... even yg datang kemajlis tu pun x dan nak amik gambo.... ya lah bila dah jumpa ramai2 dan pot pet, lupa dah semuanya!

happy birthday to Malia.....

birthday girl tengah potong kek.... happy birthday Puan Malia, semuga dipanjang kan umur, murah rezeki dan sentiasa dalam lindungan Allah jua.... bersama ibu pah, tumpang sekaki potong kek.. Puan Maznah tukang sediakan mee rebus yg sedap juga ada sama...

vadai yg kak rose bawak untuk jamuan semalam.... guna resepi yg kak rose buat ari tu kat sini tp kak rose buat double the adunan.... sekejap jer dah abes sbb the only kuih masin yg ada....

buat jugak puding ni untuk majlis yg sama, puding karamel tanpa telor guna resepi yg ini.

7 comments:

Watierman said...

Assalam Kak Rose wah meriah ada gader2 gitu!

Kak Rose said...

Watie, gitulah selalunya kalau ada kawan2 nak pindah rumah, kami semua akan gader2 buat jamuan... makan sampai x hengat donia!

Sari Yusa Ibrahim said...

Salam, Kak Rose... bestnya, gather2 & makan2, tapi yg tak best bila berpisah tu..

Vadei tu my fav, sedap nampaknya tu

Bicara Kak Noor said...

salam kak Ros sedpnya nampak ranggup je vadei tu bak satu ke dua nak rasa jugak ni hee

Mama Hawa/Mama Nani said...

Salam Kak Rose :)
best nyer dpt jumpa teman2.. lagi best bila ada jamuan jgk hehehe sedap nmpk vadai & puding karamel tanpa telor!

~~zana@pb~~ said...

As salammualaikum Rose, vadeh tu yg terlior tengok.

Uncle Lee said...

Hello Kak Rose, nice pics. I suka that vadai and pudding. Looks really sedap. Nice colour too.
Happy birthday to the young lady.
You have fun,
Lee.