Lanai Kijang

Lanai Kijang

Monday, April 23, 2012

Blog with new setting?

Salam semua..... dah berhari2 x bukak rumah maya ni dah jadi lain lak setting dia.... pening jap pagi ni. ke kak rose je yang rasa lain rumah ni? entahlah! sejak x berapa sihat dan banyak kenduri yg perlu dihadiri juga terus balik kampung, berhari2 jugak x menjengah ke rumah ni.... x familiar dengan setting baru ni.... senang dengan yg lama tu ada sapa2 nak bagi tau camner nak kekalkan setting yg lama tu mai la habaq kat kak rose ya! orang buta it mmg camni la....


balik sampai rumah petang semalam terus goreng ubi ni untuk minum petang aka dinner sekali!



 betik yang hampir masak tp masih keras.... ingat nak buat jeruk, kalau rajin la....


buah kelapa muda... ole2 dari kampung.




24 comments:

Cendana Kasih said...

salam akak...amboi...sampai setandan kelapa muda...bestnyer...sure buat jeli kelapa lepas ni kan... hehe

Kak Rose said...

noorma, mmg itu le cadangnya... tp bila entah nak datang vitamin r tu, x tau lg!

Bicara Kak Noor said...

salam kenal kak Rose, bestnye makan ubi,pastu kalau rajin buat air kelapa lagi sedap bangat tu selera kampong,

Amie said...

Biarkan saja setting tu begitu, nanti dia ubah sendiri kalau kita tak mo layan...

ada kelapa mudalah pulak.. ni yang nak lama-lama di sini, nak munim seteguk dua!

kasihredha said...

bestnya kelapa muda tu

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

assalam kak rose..
bestnya kak blk kg byk ole2 tu.. dulu sy pun suka buat blk kelapa muda kalau blk dr kg.. tp sejak2 dah duduk apartment ni.. tak larat nak angkut bawak naik atas rumah sbb parking kereta jauh dari pintu rumah walaupun rumah tingkat 1 je.. mana nak angkut beg lagi.. tak rajin nak turun naik 2, 3 kali tambah2 kalau balik sini mesti sampai lewat mlm.. hehehe..

betik tu buat jeruk mmg best.. tak pun buat somtam.. leleh air liur dibuatnya...

faa.rosli said...

saya pon sama kak rose..new setting. poning! hihi

amboii sedapnye ubi goreng ngan kelapa tu..buat jelly kelapa sedapnye..hihi

Kak Rose said...

Noor, orang kampung ni x kan lupa ubi tu, lagi terangkat dapat cicah sambal kicap!

Kak Rose said...

Amie, harap2 dia revert to yg asal la kan... bila x biasa jd poning palo nengoknya!

kelapa ada tp belum rajin nak mengoperasikan nya! tergolek2 je dulu kat situ.... tunggu cik abang balik baru dapat makan!

Kak Rose said...

kasih, dah ada x larat lak nak belah...

Kak Rose said...

Madiha, ni pun sbb kelapa tu rendah je pokoknya, buah pulak punya la banyak. mmg geram tengok. kalau kena mengangkat bagai, mmg x de la nak bawak baliknya!

boleh try jugak wat somtam nih!

Kak Rose said...

faa, ingat kak rose sorang jer yg poning palo nih! x suka la dengan new setting ni!

nnti kalau rajin boleh jugak buat jelly kelapa kan.

Puan Ros @ Sinaranmenu.blogspot said...

betik buat somtam le kak ros...sedapnya .Dah kecur air liur le...

Fazlinil Irma said...

salam kak ros..

boleh kalau nak balik ke paparan lama.

dkt sebelah atas kanan, sblah kotak bahasa. punat skru tu. klik utk old blogger surface.

nti dia tukar balik. :)

Kak Rose said...

Ros, entahlah... rajin ke idak agaknya!

Kak Rose said...

Fazlini... sori x faham la... kat design layout ke kat new post punya layout? x jumpa cari kotak bahasa or u mean yg remove formatting tu ker?

Miss uCu said...

assalamualaikum kak,rsanya msalah kita ni sama.Last week miss bukak stting/interface baru.Miss g dkat Blogger OPTIONS sblh kanan simbol nya,dlm area SETTING tu.miss pilih/klik OLD Interface* cuba akak tgok kot2 masalh kita sama.Dan interface setting miss dah kembali ke asal.tu yang kembali semangat tu..

Sari Yusa Ibrahim said...

Salam, Kak Rose.. biasalahkan, benda baru.. saya pun kadang2 pening juga, tapi kadang2 rasa best juga.. hihi..

Ubi goreng is my fav ;-))

Kak Rose said...

Miss uCu, mekasih bebanyak...

dah dapat yg lama dah. baru balik dari g shopping terus bukak n tukar pd yg lama nih...

Kak Rose said...

Sari,

kak rose ni malas nak explore benda2 yg baru... sunnguh x rajin! 3 hari x update terus kuor setting yg baru... poning kojap palo den dibueknyo!

ramai yg suka makanan zaman jepun ni ya... tp sekarang ubi pun harga punya lah mahal.. 3.50/kg

tun_telani said...

dh lama x makan ubi kayu! dh tukar yg lama ye.. tun suka setting baru.. hihi..

Ilhamkreatif said...

Salam kak Ros,hah... Setandan kelapa dari kg,sedap buat jelly kelapa...

Kak Rose said...

tun, pening sket dengan setting yg baru.... stick to the old one lg senang!

Kak Rose said...

iza, rasa mmg nak buat jelly tp entah bila vit m nak datang! x larat nak belah kelapa tu.