Lanai Kijang

Lanai Kijang

Sunday, April 1, 2012

Busu's MRI scan

salam dihujung minggu semua.... dah berhari x menjenguk rumah maya ni... macam bz sangat la kan.... actually kedua2 hari jumaat n sabtu kak rose terpaksa menemani anak buat rawatan susulan kat SDMC regarding his knee injury tu.... hari jumaat tu kena g buat MRI scan dan kena tunggu about 45 minutes baru siap the procedure and have to wait another 1 and half hour baru dapat the result.... patutnya lepas dapat result tu kena g jumpa doktor pulak, tp bila kaunter Imaging tu tolong check, klinik petang telah dibatalkan.... tp derang x inform sbb nama x de dalam sistem. terpaksalah buat appoinment baru untuk next day.... tu yang dua hari berturut2 kena g sepital!. loteh den!

bilik magnetic resonance imaging... kat sini busu buat MRI tu..

sambil tunggu result mri tu kita g pekena nasik mamak ni dulu...

ha dah dapat dah... images dah dapat tp x esok baru dapat g jumpa pakar dan tau the injury severity...

sebelum balik pekena 1901 pulak.... dua hari berturut2 asik ini je yg dituju!

dan hari sabtu seawal pagi lagi kami dah berada di SDMC untuk dapatkan appoinment yg terawal dengan pakar tu.... tp doktor hanya sampai about 9.45 cam tu.... nasib baik dapat jadi 1st patient jd x la lama sangat menunggu.... dan bila tengok images dari MRI scan tu, doktor kata that he is very lucky that the injury tu x teruk sangat tp kena g rehab selama sebulan and to stop all sport activities!

gambar cek google punya.... sakit sangat bila lutut kena lipat cenggini!

so for the next 1 month, kenalah travel thru n forth Shah Alam and Melaka untuk jalani fisio tiap2 hari jumaat n sabtu. every session memakan masa 1 jam setengah... tambah loteh la mama nak nunggu! semalam dah kena jalani rehab tu tp masih very basic and later on akan lebih intensif... sllu mamanya kena ingatkan dia that "no pain no gain"! biar rasa sakit asalkan cepat sembuh nnti, x la jalan pun macam limping kan!

4 comments:

Izan said...

Semoga Busu Kak rose cepat sembuh.. :)

Naz / Nadz COSK said...

Laaa cian akak.. Penat ye kak. Meh Naz tolong picit2kan mana2 yg lenguh2 tu..
Ermmm..untuk anak2 kita penat dan letih mmg tak kisah kan kak. Moga cepat baik lutuk anak akak tu ye..

Papa-NtiQ said...

anak sakit sebab bersukan ke kak rose?

Zaki Firdaus Mohmad said...

salam..nak tnya..brapa byaran yg kne eyh msa buat mri tu??