Lanai Kijang

Lanai Kijang

Monday, February 27, 2012

Makan2 di Melaka lagi.....

salam hari Isnin semuanya.... muga semua nya ceria saja memulakan minggu yg baru... pagi2 ni buat entry basi bertemankan radio sinar pagi yang ceria juga. suka dengar kemerapuan derang bertiga ni.... sebenarnya ni makan2 kat melaka masa g tengok anak yg jatuh moto. nasib baik je dia x apa2 cuma moto je yg rosak.... bila dengar berita camni, sebagai emak mmg x leh nak duduk diam kan.... mesti nak g tengok jugak! walaupun dia dah assure yg dia x apa2, tp har ti seorang ibu kan..... Syukur Alhamdullilah, dia ok je. kereta budak sekampus yg langgar dia, so kos baiki moto tu dialah yg tanggung. harap dia akan keep his words lah kan..... dah lepas g tengok moto kat workshop tu, bawak anak g makan.... dia yg pilih nak makan nasi arab ni.... Restoran Dima. masa kita sampai tu mmg x ramai pelanggan, tp pas tu mmg penuh meja dan ramai juga yg beli bungkus je....

anak yg suka sangat dengan kambing... Zurbi meat, ni portion yg small....sepinggan beso penuh, boleh makan 2 orang nih!

pilihan ayah n mama.... kabsa chicken portion for 2 persons.... nasik sangat banyak. sedulang beso, mmg x leh nak abes la.... portion dia sangat mewah dengan nasik yg sedap!

salad garden yg simple dan sambal tomato

anak mama sedang menikmati nasi arab dengan new hair style.... sbb dah kena tegur dengan technician, so potong rambut pun gaya revenge gitu... terus botak! alahai anak! masa bayar kat kaunter tu sambil cashier tu tanya, camner tau testoran ni, ayah pun cakap anak dah pernah makan kat sini, so ni kiranya anak bawak ayahnya pulak nak makan kat sini... so dia tanya student ker? bila kata ya, dia kata student ada diskaun 30%, tp masa tu dah bayar pun... x pe katanya, dia pun pulang balik 15.60.... Alhamdullilah , rezeki kan... makan2 dah kenyang dapat diskaun pulak! x de pun service tax n gst! padanlah penuh je restoran tu.

5 comments:

khairiah khaizu said...

k.rose..apa nama restoran nie,saya org melaka pn x tau...hehehe!!!!mcm best jerrr....

Naz / Nadz COSK said...

Assallamualaikum kak Rose..
Kak, Naz ni kalau balik melaka, tak pernah lak makan di kedai ni. Mcm menyelerakan jer. Nanti nak cubalah makanan di sini.

Kak Rose said...

Khairiah, Restoran Dima kat jalan bukit beruang utama... mmg best, nasik arab dia sedap sangat.

Kak Rose said...

Naz, sesekali tukar selera pak arab pun ok gak kan...

KuNanGKuNanG said...

penuhnye nasi dia..mesti sedap kan?