Lanai Kijang

Lanai Kijang

Sunday, February 12, 2012

Chicken chop untuk lunch

selamat berhujung minggu dan bermalas2an la ya..... tp buat tukang masak macam kak rose x de la makna nya hujung minggu pun. masa ni la nak lunch bersama keluarga... hujung minggu je pun dapat lunch bersama2.... orang kata x sedap kalau makan sorang2 kan, tp kak rose ni tetap belasah sampai molat2 badan pun! x de yang x sedapnya! he he he. hari2 g brisk walk tp bila makan mmg x hengat!

chicken chop ni rasanya lama dah x buat, sementara anak masih bercuti ni kak rose masak lah untuk lunch hari ni, minggu depan u dah bukak dan dia akan kembali ke melaka.... so kira rajinla mamanya nak masak2 sehari dua ni.... esok entah ada lagi ke tidak kerajinan ni! buat chicken chop n segala kondimentnya from stratch.... bread crumb untuk salut pun buat sendiri, potato wedges, blackpepper sauce n coleslaw jugak... kiranya betul2 homemade lah!

home made chicken chop dengan segala condiments nya yang sudah selesai dingap!

15 comments:

faa.rosli said...

lebih kurang sama laa kite punye ciken chop akak...

deeTha H said...

salam mbakyu,
apa kabar?
lama aku tak berkunjung ksini... :)

Mas said...

wahhhhh..dah macam makan kat kedai...
sedapnya...
rajinnnn la kak rose ni...

Kak Rose said...

faa, buat yg senang2 je... janji sedap ditekak dan perut kenyang kan...

Kak Rose said...

Deetha, kabare waras... kemana pergi hilang sekejap tu... bz ya. tq datang sini ya.

Kak Rose said...

Mas, kalau kat kedai maunya dah 10 hengget kan... buat sendiri baru puas ati makan, siap boleh tambah2 lagi tu!

AdaM Hawa : klik!klik!ceritaku! said...

pergh!! sedapnya kak.. tak reti nak buat sendiri.. huhuhu

ummiaisyah said...

adoyai....sedapnya la kak ros !!berbaloi2 buat sendiri kan..

Kak Rose said...

Adam Hawa, senang jer buatnya... goreng jer semua, jadila dia!

Kak Rose said...

ummiaisyah, mmg berbaloi2... jimat lak tu!

Uncle Lee said...

Hello Kak Rose, wow! You made that? I thought you had lunch at the Sheraton ke The Carcosa.
Love your presentation and display, as well your photography is superb.
Many can cook well, but their photographic skills still L lesen, ha ha.

I love this ayam chop. Isteri like you must be put on a pedestal and manjah pagi malam, petang also, maybe reward with a Nina Ricci peach colour sling bag, ha ha.
Kalau bachelor dapat jemput makan this ayam chop, habis cherita!
Women like you dangerous to bachelors, arhaaa ha ha ha.
Have a nice day. And simpan satu lagu dalam hati.
Lee.

Kak Rose said...

Uncle Lee, yes. it is my very own sheraton carcosa or the carcosa minus the pricey cc. thanks to the nowdays gadgets, lesen L pun boleh cature nice gambar kan?

Love to have one but can only afford to look at it... accept pasar malam or petaling street one! he he he

cik cek said...

Kak Rose....sedapnya set chicken chop ni...nak satu pinggan..he he..:)

AbbotCottage said...

wahhh merak meriah hidangan kak rose...sedap!!

Kak Rose said...

cik cek, sepinggan ya? pinggan saja bole? he he