Lanai Kijang

Lanai Kijang

Wednesday, February 22, 2012

Free ad pole

salam semua..... gambar2 ni kak rose capture pagi semalam semasa on the way nak ke kedai... sambil jalan selepas brisk walk tu kak rose amik la gambar iklan2 ni.... cara pengiklanan yg paling sempoi sepanjang jalan yg x sampai pun 1km.... kiranya every pokok tepi jalan tu ada ditepek iklan ni... yg ni cuma sebelah jalan jer, the opposite jalan pun ada macam2 iklan yg berlainan pulak, tp x de la nak melintas jalan semata2 nak amik gamba tu kan.... ada tempat2 tu, papan nama jalan tu pun habis ditampal dengan bermacam2 iklan. yg paling banyak ialah stiker2 ah long yg nak bagi pinjaman tu.... kenapa ya pihak majlis bandaran x nak amik tindakan terhadap depa2 ni?....

kalau ada masaalah kekurangan duit nak tebus pajak gadai, depa ni boleh tolong!

masaalah nak kutip hutang pun ada jalan penyelesaian..... tp yg ni untuk yg berhutang juta2 jer, kalau hutang seciput agaknya derang ni layan x? cara halus lak tu! huishhhhh..... takut dengo!

nak sewakan rumah pun tepek kat pokok... siap laminet lg!

yg ni iklan sangat x boleh belah!.... iklan yg cenggini kah yg menyebabkan banyaknya kejadian rogol n incest.... maklumlah penangan ubat2 kuat ni kan. teringat kat anak kawan yg atoknya berjualan kedai minuman dikg.... "mak, bagi tau atok, jangan jual kopi tongkat ali/kopi jantan kat pelanggan takut nnti dia orang jadi kuat" aikkk???? masa ni anak kawan tu baru berusia 10 tahun!

nak contact ah long yg nak menolong dan membalun pun senang ....

service air-cond, lori sewa, pinjaman ah long... suma ada.

yg kat pagar pejabat pendidikan daerah....

iklan kindi ni tergantung kat every lamp post... sapa yg nak hantar anak bolehlah contact

4 comments:

Ibu Darwisy said...

dorang ni kak rose, mmg x reti bahaso..hehehe..kat area umah sy pun byk..dlm peti surat lagi melambak²

bintangjauh said...

Salam Kak Rose, mula membaca disetiap barisan ayat-ayatan Ratna tersenyum begitu lantas terus berdetik diminda, lo ...... kok gitu caranya! business secara lanun, hairan! mengapa dibiarkan berleluasa tanpa diharamkan terhadap iklan berunsuskan "pervert/sicko" itu!

Kasihan ... kepada si-pokok-pokok hijauan yang gagah berdiri dihodoh-jelek kan dengan peragaan iklan yang berbau "dracula"!

Wakil rakyat disitu hanya pandang tengok seperti "touch&go" sahaja ke? Gimana ya?

Salam manis manis madu.

kzai said...

k.ros..bkn tepi2 jln je..tiang letrik dpn rmh kita pun depa nk tepek iklan..berserabut jadi nya..kdg2 tu depa bg gam..nk koyak pun susah..

Fiza Nordin said...

Beberapa tahun lepas mase anak2 berulang sekolah ke PJ, ade 1 iklan kat tiang trafik light s/where kat Puchong "UBAT KUAT" siap letak no tpon... Mujur budak2 tak tanye hihii
Teruklah depa ni.... Yg majlis pun satu hal.sah2 ade no hp depa.p lah cari sape empunye orangnyekan. For sure sumbat dlm lokap.kasik pengajaran sikit. Tppun,majlis ni bukan takde keje lain nak buat,kan.... Mgkn pd dorang ni hal remeh temeh je...tu yg biarkan je....dah sudahnye berleluasa sungguh.sakit mate!!!