Lanai Kijang

Lanai Kijang

Friday, May 10, 2013

Lunch ngan left over pizza yg hampeh



 
 ada macam dalam gambar dalam brochure tu x?

kalau dah mmg malas nak masak kena lah makan apa2 je leftover yang ade kan... yg x perlu bersusah payah bersilat kat dapo. ada leftover pizza yang sangat hampeh ni pun ok la. bila x de rotan akar pun berguna, ya dak? masa bli mmg tamak, 2 large supersupreme pan pizza untuk kami 3 beranak... sllu tu mmg anak akan makan sampai x hengat, tp kali ni dia mmg surender sbb sangat lah hampeh. dia punya bread pun keras semacam n nipis jer walhal kita mintak yg pan punya....sos pun lupa nak taruk agaknya... dan toppingnya yang sangat berlainan dengan apa yg diiklankan...bukan nak sama cam dalam gamba tu tp at least the topping tu sepatutnya spt yg di tulis di brochure tu la kan... sbb sllu bli pun ok jer, tp kali ni mmg lain sangat! ke sbb kita take away n hari dah lewat pulak, so depa buat cincai boncai je.... dah sampai rumah x kan nak pergi semula nak komplen kan? rega pulak dia x nak bagi cincai boncai jugak! so, tuan punya pizza hut dan orang2 yang sewaktu dengannya, kalau terbaca rambling ni sila la amik perhatian... customer is always right kan?


 
 x baik membazir....tp yg sebenarnya malas nak masak dan perut pun dah lapo. reheat n ngap le jawapnya.

kenyang jugak makan left over yang hampeh ni.... so len kali jangan komplen x sedap la kan.


12 comments:

Bbwana adienia said...

salam kak rose..

sabar la ya..

JaSSNaNi said...

eh eh.. sama lak.. kita lunch pun makan roti je.. tapi takde la secanggih pizza tu.. roti sardin bakor kita wat bakor dlm oven kat umah.. sementara nak siapkan baby fiyya lepas mandi tadi.. :)

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Hampeh pun kena jugak makan ye kak rose... kesian kak rose huhuhu

Cheq Sue said...

kira ok la tu kak rose...saya ni dok nampak2 sekut kering aje ^^

Anonymous said...

Great blog here! Also your web site loads up very fast! What web
host are you using? Can I get your affiliate link to your host?
I wish my site loaded up as quickly as yours lol

Feel free to surf to my web blog: Dry scalp treatments

fazianbatrisyia said...

ala...menggangu mood nak makan la pulak cam tu kan kak...Staff baru kot tu yg buat...lom berapa faham lagi.

Ada jugak makanan dari tak ada...Alhamdulillah.

Anonymous said...

I just couldn't depart your site prior to suggesting that I really enjoyed the usual info an individual provide on your guests? Is going to be again continuously to inspect new posts

Here is my webpage ... refinishing Hardwood Floors

Anonymous said...

Its like you read my mind! You appear to know a lot about this, like you wrote
the book in it or something. I think that you can do
with a few pics to drive the message home a little bit, but other than that,
this is fantastic blog. A great read. I will definitely be back.



my web page :: permanent hair straightening

mamawana said...

Assalam,

Singgah sini..piza tu...hmmm makan jer tak baik membazirkan.. peace

Uncle Lee said...

Hi Kak Rose, I just had pizza for my tea....wife brought home. But will only eat it tada cheese. For some reason or other cheese not on my food list.

This one you displayed looks really very nice.
So malam no cooking?
Have a nice weekend, simpan satu lagu dalam hat.
Lee.

Kak Rose said...

Bbwana, sabar jugak la ni....

Nani, pizza yg x secanggih namanya... hampeh sungguh kan.

Yati, x nak membazir ke malas nak masak... sudahnya makan pizza yg hampeh tu!

Cheq Sue, biskut kering pun lg sedap taw! cicah nescafe kaw2 mesti terangkat punya.

fazian, mmg ilang mood nak makan... sekotak terbiar kejung dalam fridge!

Anon, tq but I dont need an advert in here. sorry!

mamawana, x nak membazir tu yg paksa telan jugak!

Uncle Lee, look nice but not the taste...so I must try pizza w/o cheese jugak la...healthy and less calories!

Nadz Nazharzan said...

Assallamualaikum kak Rose..

Alamak! Ada gak pizza yg hampeh ker dari pizza hut kak? Huhuhuuu... Not like what we expect lah ni kan. Adoiiii..sabor jer lah..