Lanai Kijang

Lanai Kijang

Sunday, May 19, 2013

Dapat kuali free!

 salam hari minggu semua.... suke, suke sangat hati sbb dapat kuali. free jer, tp sbenarnya mana ada yang free dalam duani ni kan... ada jugak yang buat lawak, nnti nak g opis kecik yang kat soping2 komplek tu pun kena gst. adoyai la kan!!!!! tp kuali ni mmg kak rose dapat free sbb beli menda kat bawah ni... kira free ker cam ni?

 cantik kuali non stick ni n berat, tp entah bila nak meresmikannya... macam tau je dak amoi tu yg kak rose suka kumpul kuali, yg masih dalam kotak tersimpan dalam rumah kolong p ramlee pun ada lagi. tp sbb dapat free, mmg suka sangat la kan...

 gigih dia ni menebuk lubang pd dinding yg keras.... habuk la pulak satu rumah!

actually x free pun sbb bli menda ni... ya lah musim yang sangat panas ni, mmg x selesa sangat duk dalam rumah yang berbahang... lain lah yg duk kat opis, memanjang ada ekon, kesian kak rose yg opisnya cuma kat rumah, eh dapo lah sebenarnya.... bahang panas memanjang!

 almost done....empat orang buat keja, so cepat je siapnya...

 so semalam tengahari buta panas2 tu kami g mencari....few kedai g tanya, tp kan ken tunggu nak pasang sampai hari selasa lah, ada yg skena tunggu sampai hari rabu... penuh saja appoinment tukang pasang air-cond ni! untung buat bisness pasang air-cond dimusim panas2 nih! n then satu kedai ni boleh pasang hari tu jugak, terus en. asben bli kat situ n pasangkan kat ruang tamu.... dapat jugaklah merasa sampai kedapo... tapi ttp x rajin nak masak. camner tu?... ni pun tengah tunggu dia balik keja (eh, hari minggu pun ada urusan keja taw!) nak g makan kat luar pulak... hari minggu, dapo pun nak cuti jugak kan..

 almost ready.... selesa lah sket duk kat ruang tamu yang sekangkang kera tu....

 dan lihat lah donia.... pepasang tingkap yang belum siap.... tukar cermin n daun tingkap, pas tu terbiar, plaster cement belum ditampal... wahai encik kontrektor, cepatlah siapkan keja ni, jenuh dah menunggu!

Acson 1.5hp, memula decided nak pilih York, tp dak amoi tu kata Acson ni kembar pada York tu, exactly sama cuma yg berbeza ialah nama n harga.... bila dah siap pasang, kak rose pun tengok jiran sebelah rumah yg pasang York, mmg exactly sama bentuknya..... so dengan pilih Acson ni dapatlah jimat 70 hengget!

3 comments:

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Kak rose betapa harga ekon dgn upah pasangnya....
Best duduk kat ruang Tami kak rose tu nyaman jer, boleh Kami dtg... ehe :D

Kak Rose said...

Yati, 1k + 210. bole2.... meh lepak2 guling2 depan tv.

myda_ahmad said...

salam kak ros.....
oh! gift kuali pulak tuk kali nie yerk......wah!best betul dapat kuali kan.....sblm nie saya dpt troli brg jugak dr acson...tp mmg syoklah asyik2 dpt benda free je...