Lanai Kijang

Lanai Kijang

Tuesday, October 18, 2011

Jom bekpes....

salam dan selamat pagi semua.... hari ni dah genap seminggu kak rose g briskwalk pepagi.... mmg sangat sunyi kat taman tu pepagi cam tu sbb x de orang lain jalan sama.... dulu masa belum posa tu ramai gak la kaum ibu yg jalan pusing2 taman tu pagi2.... x kisah la kan... sorang pun kak rose gigih briskwalk.... nak kuarkan peluh... alat stepometer yg kak rose guna dulu tu dah gone haywire.... hampeh x leh guna, so steps x dapatlah nak kira.... tp apa pun kak rose jalan hingga 20 pusingan of that taman and must be in one hour time.... tp x dapatlah hingga 10k steps/day tu..... (nak kena jalan at least 28 round taman tu baru dapat -+ 10k steps...) mmg berpoloh2. rasa ringan sikit badan ku yg bambam nih! dan balik dari briskwalk tu, buatlah bekpes ni.... satu mangkuk beso..... agak2 sama x jumlah kalori yg masuk dan yg dah burnt out?

meh sarapan dengan oats + zespri kiwi + black raisin and a mug of nescafe o tanpa gula...kalori? karbo?... x kisahla kan asalkan kenyang dan esok g jalan lagi ..... kalau rajin la....

11 comments:

cik cek said...

Kak Rose...

Bekpas menu sihat ni...kan..kan..:D

liza said...

waahhh kak rose ...menu sihat ni..sukaaa

JaSSNaNi said...

kak rose,
bekfes sihat ni.. sedap nampak buah kiwi tu.. nyum nyum..

Mz Nik said...

sy pon selalu sarapan dgn oat jugak tp campur ngan air milo or horliks mcm tu jer, bagus u diet

Kak Rose said...

cik cek, bekpes sihat pas tu lunch belasah ayam sampai 3 ketui ngan coleslaw lagi....hissshhhh!!!

Kak Rose said...

liza, sesekali kena lupakan roti bakar sapu butter tu kan...

Kak Rose said...

Nani, zasper kiwi ni mmg sedap, manis jer tu yg kak rose suka..

Kak Rose said...

Mz nik, elok makan oat ni leh kurangkan kolesterol kan... tp tu la x sedap!

Nieza said...

kak rose, jomx2 kita briskwalk samax2...nieza kat sini malas juga tak ada kwn..tapi tu la nak kuruskan bdn yg dah berkilox2 dah naik ni..hehe

bagusla tu kak mkn oat.. nieza pun lama dah tak mkn oat ni.

Arizakiah said...

Alahai...cemburunya....
nak ikut briswalk jugaklah....

Ramli a.k.a Pak Tam said...

Salam. kalau malas masak jom pi gerai kuih saya. macam-macam ada.

Gerai Karipap Panas