Lanai Kijang

Lanai Kijang

Monday, July 25, 2011

Penang day 2

2nd day in penang.... just go for leasuring around.... cuci mata n poket sikit2... jalan2 sampai sakit kaki pun ya jugak... and most of the time just stay in the hotel, ya lah nama pun bercutikan.... so manjakan diri dengan bermalas2an....

the hotel yg kami duduk.... berhadapan dengan tepi laut gurney drive yang tidak ada pantai dah... masa kak rose duk sini 20 yrs back, sepanjang jalan gurney drive ni semua semak samun je.... sekarang ni dah x de ruang.... even keliling Gurney hotel ni pun semua bangunan hotel n apartment yg melebihi 30 tingkat....

the room .... studio suite, bilik yg sangat luasn selesa, siap ada jacuzzi .... best!

iciban coffee house.... bekpes kat sini.... macam2 ada, tp x daya nak makan banyak2 pun....

potato wedges, samosa yg cenonet, french toast and american pancake.... makan cenggitu jer without any topping....and fresh orange juice.

porridge yg sedap.... rasa macam nak amik 2nd helping.... tp x daya nak makan la...

puff with red bean filling yg x brapa sedap, and satu lagi with strawberry.... x larat nak abes dah...

pas bekpes.... g ronda kat tepi laut gurney drive yg dah x de pantai.... lama x tengok suasana pantai dipagi hari.... ramainya mat2 n minah2 salleh kat sini.... derang ni mmg suka cuaca yg panas cenggini kan... pakai pun cekci2 jer....

the high rise apartment next to the hotel.... 36 floor apartment, sama tinggi dengan hotel gurney ni.... boleh nampak kan laut dari hotel n apartment ni.... sayup kalau tengok dari bawah.... ni kak rose just capture dari bilik kami di tingkat 12...

lunch hari ni kat the chicken rice shop di Gurney Plaza.... nasi ayam with bbq ciken n pai tee... alhamdullilah kenyang....esok x tau nak g mana lak.... x plan lg....

3 comments:

kasihredha said...

selamat bercuti kak...

Ayu Safieza @ Humaira' said...

Kak Rose.....wah3 beronok ronok ni....enjoy ya!!! Berfuya fuya.....ekekeke.....take care...;)

HomeKreation said...

Salam KakRose cayang. Wah sonok gi cuti2 & cuci2 poket eh... enjoy yourself!