Lanai Kijang

Lanai Kijang

Tuesday, July 5, 2011

My rambling

nak citer semalam nya rambling….. ade ke sapa2 nak dengan kak rose nyer pot pet ni.... saja nak luahkan perasaan yg terbuku dihati..... pagi2 g lah briskwalk yang dah lama sangat kak rose tinggalkan…. sejak x berapa sihat ari tu terus malas nak mulakan balik. liat sungguh nak jalan pepagi… petang hari pulak … mak ai panas sangat cuaca sekarang ni kan. dah tentu x larat nak jalan…. so semalam pagi gagahkan diri ajak abang g jalan sama. bila ada kawan tu rasa semangatlah sikit nak jalan kan…. tp pulak step-o-meter yg kak rose bli ari tu macam dah go haywire…. kak rose jalan 20 pusing taman tu dia rekod cuma 2k ++ step jer. ape ke halnya…. padahal satu pusingan tu _+ 360 step dah.... ingatkan beteri nya lemah ke apa, bli lah bateri kecik senonet tu pun dah 8 hinggit! tp bila pg ni jalan 20 pusingan pun masih 2k++ step jugak…. nak kena campak je agaknya menda nih! kat mana lah nak cari yg cam kat bawah ni agaknya…. brapa guardian dah g tanya tp x de jugak… ada sapa2 tau kat mana nak dapatkannya, tolong lah mai habaq kat cek no! nak sangat dapatkan satu tuk teman jenjalan....

kat mana la nak bli menda ni ya?

tengahari pas zohor g pulak buat kunci untuk penyewa rumah yg kehilangan kunci peti surat. punyalah lama tunggu…. tengah q tu pulak ada polis datang nak buat kunci jugak…. agaknya derang ni x reti berbaris ker agaknya… x nampak ke orang lain tengah tunggu, tetiba datang terus je nak dulu… apek tu pun terkebil2 x kata apa terus je buat tuk dia… apa? bila dah pakai baju uniform tu dah x boleh nak tunggu? macamlah dia saja yg nak cepat…. dah lah paking keta pun accupied 2 lot!..... hishhhh!!! bengang betul dengan orang2 yg cam ni….

dah settle pasal kunci tu terus g ke Nilai nak tengok keta yg dalam woksop tu…. x siap2 lg…janji boleh buat dalam masa 3 minggu tp ni dah sebulan lebih pun x siap lg…. dah siap cat tinggal nak pasang2 balik segala komponen tu… tp bila g tengok semalam teruknya derang buat… sangat x puas hati dibuatnya… komplen dengan mekanik tu dan dia janji nak rectify… tengok je lah nnti camner bila dah siap sepenuhnya… banyak sangat yg x memuaskan ati!

nampak kan dia pasang lampu belakang tu yg herot merot!

lampu depan pulak.... ada renggangan yg luas antara atas dan bawah lampu tu...

balik dari Nilai singgah kat R&R dengkil, bli tapau satay kajang yang lama dah x makan…. cari pulak air durian belanda…. masa ni lak x de jual! kempunan lagi…. nampak gaya nak kena pegi jugak ke R&R Awan Besar tu…. tah bila lah sampai sana agaknya..

on the way balik tu singgah kat rumah penyewa tu nak bagi kunci yg buat td tu…. bayar jugak maintenance fees untuk 3 bulan, Jun – Aug. rasa x nak bayar fees ni pun ada gak…. sbb ramai penghuni kat situ x bayar pun dan masih boleh menggunakan semua kemudahan yang disediakan oleh pihak management. Kemudahan semua nak guna tp bayar x nak! adil ke camni? pernah pihak management tu kunci meter air barulah derang ni nak bayar fees tu…. tp x kan lah setiap kali nak buat cam tu kan…. wahai tuan punya pangsapuri tu, pikir2kan lah….

sekian rambling semalam.... banyak sangat yg x kenanya, saja nak luahkan kat sini....

13 comments:

Cheq Sue said...

sekali akak rose membebel daaaaa.......... ni la yang dikatakan dah jatuh ditimpa tangga... kena lak tahi ayam...serba tak kena

izahdaut said...

hehe.. saya layan je akak punya rambling.. susah kan kalau halkereta ni. susah nak puas hati. hubby saya kalau dah satu tempat je dia suke, jauh mana pun tempat itu lah juga dia pergi. sebab susah nak percaya satu hal kan..

Kak Rose said...

betul tu cheq Su, bukan takat kena taik ayam, terus jatuh tejelepuk!

Kak Rose said...

izah, hal keta tu pun pening pala mikirnya...dah kena kat sana terus towing truck tu nak tarik kesana.... katanya woksop tu bagus... the best in mesia la... tp ternyata hampeh!

K.Nor said...

nor pun nak beli gak step o meter tu tp tak terbeli2 gak lagi huhu

kasihredha said...

kadang2 macam tu kak ..
ada2 je tak kena dalam satu hari tu

ma'chiks said...

patut lah panjang bebenor rambling kakrose....kete sya dh sebulan kat bengkel kes anak masuk jalan no entry beghetoh lah jawabnya sib baik syukur tak apa2 org cuma kete je teruk...

♫ mokwo® ♫ said...

salam kak rose..sabar banyak2 yehh..these r what we call d ups n downs in life..kereta mokwo pun bru keluar bengkel jerr..Alhamdulillah sudah ber'vontot' baru..memang betul kata izah..sebaik2 utk baiki kreta hantar ke tempat2 yg selalu pergi atau tempat2 yg boleh di percayai..depa nih manyak main tipu arrr!

Kak Rose said...

nor, kalau nak bli baik cari yg elok macam gamba tu...tp x tau nak bli kat mana?

Kak Rose said...

kasih, entahlah... memanjang x kena nya semalam!

Kak Rose said...

ma'chiks... sesekali kuor bebelan, tu dia punyalah panjang!

Kak Rose said...

mokwo, x sangka lak cam ni jadinya... tp kalau sungguh derang x nak rectify, complaint je ngan insurance tu..tp kena sabar tunggu lah...

Torviewtoronto said...

lovely site
Torviewtoronto and Createwithmom