Lanai Kijang

Lanai Kijang

Wednesday, July 10, 2013

Salam Ramadhan 1434H

Salam Ramadhan dan selamat menjalani ibadah puasa,semuga ibadat kita semua mendapat rahmatnya dibulan mulia ini. terima kasih buat kawan2 semua yang masih sudi berkunjung kerumah maya kak rose yg tenggelam timbul ni... sejak kena frozen shoulders tu mmg nak kurangkan sangat mengadap komputer ni, jadi rumah ni macam terbiar jer dan mmg x dapatlah nak merempit2 ber bw bagai.... mohon maaf banyak2 ya... dan 1st day  solat terawih mmg penuh to the brim lah kat mesjid tadi...tapi selepas lapan rakaat yang tinggal hanya x sampai separuh. Alhamdullilah dan dapatlah jugak menghabiskan dua puluh rakaat dihari pertama ni...sama-samalah kita berusaha mendapat rahmat dan mengumpul pahala ini seperti fadhilat berpuasa dibulan Ramadhan....

updated.... kak rose terpaksa delete kelebihan terawih malam malam dibulan ramadhan tadi tu sbb ditakuti itu adalah hadith palsu.... banyak jugak blog n fb dah keluarkan issue ini, jadi biarlah kita mengerjakan ibadah terawih ini dengan niat yang ikhlas agar ianya akan diterima oleh Nya... sebagai ganti kak rose cnpkan dari sini terjemahan doa2 yang dibaca selepas solat terawih ni. muga kita semua akan mendapat manafaatnya...





Aminnnn. selamat mengerjakan ibadah puasa dan juga solat terawih di malam harinya.

6 comments:

Asyifa Mustaffa said...

selamat berpuasa k.rose...

Sue @ Nenie said...

Assalamualaikum Kak..

Salam Ramadhan dan selamat menjalani ibadah puasa buat Akak sekeluarga...Semoga ibadah kita semua mendapat keberkatan dariNya...

Azlita Aziz said...

Salam Ramadhan dan selamat menjalani ibadah puasa kak Rose

Bbwana adienia said...

salam kak rose..

salam ramadhan dan selamat berpuasa..

suri solehah said...

salam kak rose..selamat berpuasa kak..

Kak Rose said...

Asyifa Mustafa. selamat berpuasa jugak ya.

Waalaikumsalam Sue. sama2 kita mencari keredhaanNya dibulan mulia ini.

Selamat berpuasa jugak untuk Ita n keluarga

Bbwana, sama2 kita ya,

selamat berpuasa untuk Suri n keluarga jugak...bby dah besar agaknya ya?