Lanai Kijang

Lanai Kijang

Monday, July 8, 2013

LHDN, ade lagi yg nak kena bayar....

 salam dan selamat petang semua.... dah berapa hari kak rose x jengah rumah ni, bz memanjang. kehulu ke hilir, entah apa yg disibukkan...tp mmg ade je menda yang nak kena buat dan perlukan peruntukkan masa. jadi kena lah buat mana yg lebih penting dulu kan... hari ni pulak sepagi berada di pejabat lhdn shah alam. mencari parking punyalah lama, beberapa kali pusing kat bawah bangunan perangsang tu, barulah dapat paking. nampak memang banyak paking yg kosong tp semuanya untuk reserved punya, jadi kenalah berpusing banyak kali baru dapat paking lot. dah naik ke pejabat pulak kena tunggu punyalah lama, kaunter banyak tp x de staff yang attend sbb ramai staff pergi ke HQ sbb ada CEO nak melawat!  cuma ada satu kaunter je yg attend to hal2 cukai pendapatan, hampir 2 jam menunggu barulah no. giliran dipanggil. jenuh menunggu! rasa2 macam x nak g bayar jer cukai tu. sebenarnya baru jer terima lebihan bayaran cukai pendapatan 2012 dan beberapa hari lepas tu terima pulak surat tunggakkan ni.... adoyai!!!!! kenapalah x di contra jer dari lebihan bayaran tu kan.... so bila dia kata boleh buat bayaran ansuran.... amik la peluang untuk bayar tiga kali ansuran... cakap dengan staff kaunter tu, x leh nak bayar cash sbb nak raya kan. boleh cam tu?

balik dari lhdn, settlekan satu lagi bayaran.... ni untuk rumah sekangkang kera kak rose tu... maintenance fee for July hingga Dec 2013 dan jugak cukai tanah. ramai tuan punya rumah x bayar fee ni tp nak kan service yg tip top dari management. x adil buat kita yg x pernah miss buat bayaran kan. tp nak buat camner, kena bayar jugak sudahnya nnti!

1 comment:

Mar Mansor said...

cukai oh cukai...beginilah nasib..huhuhu..