Lanai Kijang

Lanai Kijang

Thursday, July 11, 2013

Ramadhan 1 - iftar kami

 Alhamdullilah, selesai sudah hari pertama berpuasa dan malam yang kedua untuk solat tarawih. suykur sangat2 diberikan kesihatan yang baik untuk menjalani ibadah dibulan ramadhan ini dan semuga berterusan hinggan keakhir puasa. dan yang x kurang pentingnya adalah juadah untuk berbuka puasa. kalau dulu en somi rajin membeli bermacam2 kuih, tp sekarang tidak lagi. lebih prefer masakan dirumah walaupun x sesedap mana, masak yang sempoi2 je cukuplah untuk mengisi perut menghilang lapar dan dahaga.. sayur brokoli goreng dengan udang, makan dengan nasi panas2 mmg best. balik dari tarawih boleh sambung meratah sayur ni lagi....

 ayam rendang yang dah siapkan awal2 untuk persediaan bulan puasa dan frozenkan, nak makan tinggal reheat dah siap boleh dihidang...

untuk dessert, buat lengkong sirap rose. resepi dari dapur CMG kat sini, tp kak rose buat separuh adunan jer dan tuang dalam bekas love kecik2 ni... goreng jugak karipap frozen, yang juga dah buat awal2 untuk stok bulan puasa...dan sbb buat frozen karipap ni, frozen shoulder yang sedang menjlanai terapi terasa balik sakitnya. dah lah esok nak kena sambung terapi, marahla pulak mak tiri kat sdmc tu nnti. dia suruh rehatkan tangan jangan buat apa2 keja! habis sapa nak siapkan juadah berbuka kami ni? betul dak?

5 comments:

ساريده سنين said...

Assalamualaikum Kak Ros

Selamat menyambut Ramadhan Mubarak...

Liza said...

salam Ramadan buat kak ros dan keluarga...

Fazleyatul Aini said...

salam
ish tengahari ni tengok sayur pon telan air lioq hehe

inazamri said...

baru cadang nak beli brokoli ptg ni.saya suka ratah sayur2 ni.bestnya semua leh frozen.saya tak pandai nak buat frozen2 ni

Cream Anisa said...

kak ros pintar dalam membuat makananan ya, salam silaruhmi aja.

Cream Anisa Premium