Lanai Kijang

Lanai Kijang

Thursday, January 31, 2013

Nak memotivasikan diri....

 salam dan selamat petang semua.... tu dia punya tajuk kan... kononla nak motivasikan diri agar rajin2 g brisk walk pepagi tu... sanggup la pepagi amik gambo masa nak stat jalan....selalu je ada alasan nak memalaskan diri, so kalau ada kasut baru tu maunya kot rajin g jalan kan.... dah lama bli tp masih elok je tersimpan dalam kotak,  kiranya pagi ni nak mulakan dan berharap esok2 pun masih rajin nak berbrisk walk.....jalan lenggang lenggok kak limah jer pun, mana daya nak laju2 takut pancit kang x de sapa nak tolong kan....diri sendiri yg susah.  apa punya alasan!

 upah dari brisk walk yang sejam tu.... berge daging sempoi2 bersama secawan susu omega.

 dan lunch pulak.... tauhu singapura. lama dah x buat ni, bila ada bahan terus la membuatnya. puas dapat makan apa yang kita suka dari air tangan sendiri.... nak resepi leh tengok sini dari CMG

nasik goreng+udang+salad dengan sos cili n mayonis untuk anak n ayahnya. tengak pk nak wat apa pulak untuk minum petang ni.... hishhhh... poning palo tukang masak ni!

3 comments:

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Caiyok.. kak rose teruskan motivasi brisk walk tu ye :D

NenetPenne (NP) said...

kak, saya pun ada beli kasut untuk running tapi tak guna pun lagi...masih lagi elok dalam kotak..tak tahu bila nak berrunning nih... kalau rumah dekat, boleh sama2 brisk walking kan...

azieazah said...

Kalu dah pagi petang siang malam memasak, memang habis la sudah idea menu, kan? Betul, pening kepala tukang masak.

Tahu Singapore tu menggoda!