Lanai Kijang

Lanai Kijang

Tuesday, January 29, 2013

Ubi getuk di Primula Beach Hotel

 sarapan hari kedua di Nganu kite.... jangan x caya, ada ubi getuk cicah sambal ikan bilis/kelapa brown sugar kat hotel ni... bila nampak ubi ni as one of the menu, orang kampung macam kak rose mmg lah suka sangat. sebenarnya susah jugak nak dapat ubi yg kuning cenggini kan.... sedap, lemak2 rasa dia. pernah bli sekali je masa kat shah alam ni dan ubi ni agak mahal le pd kak rose, rm6/kg. dengar kata ubi kuning ni la yang digunakan untuk buat ajinomoto. betul ker?

nama jer cuti2 mesia, tp kami x banyak berjalan ketempat2 yg suppose dilawati.... mmg betul2 unplanned punya vacation, so mmg bercuti dan bermalas2an jer la....tp makan ttp x malas punya!

 nama je bekpes, tp makan bagai x hengat.... wedges ni share dengan anak. maknya yg terlebih2 makan. yg si tukang bayar dimana2 pun asik makan bun with butter n jam n anak pulak asik sandwich dan cerealnya.

dan apalah terengganu kalau tidak dengan nasik dagangnya.... rasa so so aje, kalau MIL yg buat lagi kaw kaw punya rasa.... macam busu kata..."kalau mok buat lagi sedap kan ma" terus teringat nasik dagang masakan mek yg sedap tu!

sarapan 1st day.... hash brown n scramble egg yang sedap....


tuan tanah dah kekenyangan, pas ni g soping2 kat pasar payang lak.... cuci mata jer pun!

6 comments:

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Bestnya kak rose... makanan semua orang sediakan.. tinggal menyuap ke mulut jer :D

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

sedapnyer ubi getuk..
sy pegi pasar payang tak sempat pun nak naik tingkat atas... asyik sibuk dgn makanan je kat bwh.. hehe..

ummiaiman said...

Sedapnya kak...saya yg duk kmpg ni pun jarang dpt mkn...

Uncle Lee said...

Hello Kak Rose, wow! Your mention of Primula hotel, Trengganu really brings back memories to me. I used to stay this hotel very from wayyy back in the '80s...
My 2 favourite hotels in Trengganu was this Primula, and Tanjong Jara. Love that Tanjong Jara.
As well in KB was te Perdana hotel.

And I love the nasi dagang in Trengganu, ikan percik in KB.
Love your very nice pics here. The food looks delicious.
Thanks for the memories, Kak Rose.
You have a nice day, simpan satu lagu dalam hati.
Lee.

Sue @ Nenie said...

Salam...selamat bercoti-coti....bestttnya sarapan...sedap plak nampak nasi dagang itewwww

azieazah said...

Amboiii tuan tanah siap tutup muka dengan watermark...

Memang lepas kenyang baru best shopping, kan?