Lanai Kijang

Lanai Kijang

Tuesday, January 15, 2013

Pecal, kuah beli punya!

 lunch tengahari semalam, nak jugak letak kat sini..... teringin nak makan pecal, maklumlah jawakan tp tersangatlah malasnya nak buat kuah dia. kemudahan dah ada kan, jadi bli je yang ready made tu, cuma godeh2 dengan air panas dah siap untuk digaul dengan sayur mayur celur tu.

 ready untuk digaul n ngap....

sayur mayur yang ada dalam fridge, timun, sengkuang, kangkung, tauhu, kacang panjang n tauge. kasi suma taruk dalam. best makan meratah cam tu jer....

7 comments:

Nooriah Abdullah said...

sedapnya pecal, kuah beli lagi senang kan kita prepare sayur je cepat kerja hee

Me said...

teringin nyaaaa....

faa.rosli said...

arwah atuk faa suka makan pecal ni..haritu ada beli kuah kacang segera ngan kawan nak bagi atuk makan..tapi dia xsempat rasa...:(

Mrs said...

saya pun suka sangat makan pecal..
sedap dan sihat..

Kak Rose said...

Nor, orang malas, cam tu la. bli jer senang keja dan cepat dapat ngap!

Me, bli je kalau malas nak buat.

faa, kesian nya atuk dapat merasa.

Mrs, sedap, tp kurang sihatnya sbb kuah kacang yg sangat rich tu!

azieazah said...

Sekarang memang dah banyak orang jual kuah pecal kering ni.

Pecal ni macam snack orang Jawa. Sebab sedap jer ratah macam tu saja!

ummiaiman said...

Mknn kegemaran saya ni...sedapnya...salam perkenalan drpd : suteraungu87.blogspot. com