Lanai Kijang

Lanai Kijang

Saturday, January 19, 2013

Malas2 dihujung minggu

 salam hujung minggu semuanya.... hari sabtu yang malas2 ni ada jer kerja nak buat. pas bekpes terus g ke subang jaya untuk nak pasang tinted pada keta anak ni. tp punya lah jem jalan nak ke kedai tu, jadi sampai pun dah dekat kul sebelas gitu. pas tu pot pet pilih kaler n bagai terus pasang. belikan jugak carpet mat tu. tok tek abes la jugak setengah k. lama jugak nak siapkan ni, sampai dah kelaparan dibuatnya...

 on the way balik lagi la jem gila jalan.... banyaknya keta dijalan.... nak kemana agaknya semua orang ni ya... pusing2 cari jalan alternatif, lalu kat smc terus bli ayam golek tepi jalan tu... balik rumah tinggal goreng nasi  ni.... late lunch dengan ayam golek dengan nasi goreng bodo2. plan asal nak g makan2 kat luar, tp bila tepon anak, asik voice mail jer. tu yg kensel n terus balik rumah je la. esok boleh la plan gantung piok makan kat luar!

 cempedak kematu goreng 60 sen sebiji!

kat sebelah gerai ayam golek tu ada jual goreng pisang, keropok jugak goreng cempedak ni.... so bli goreng pisang 2 hinggit n cempedak 2 hinggit. kak rose pun bayarlah 4 ringgit, tp bila dah jalan dia panggil balik, "kak kurang singgit!" kak rose pun tanya balik,  td dah kasi rm 4 kan, baru la dia kata cempedak ni 5 for 3 ringgit! kalau lah dia letak tanda harga kat situ kan senang, x yah nak terjerit panggil customer yg dah bagi terkurang singgit ni! rasa x berbaloi lak cempedak kematu yg cenonet tu bernilai enam puloh sen sebiji! atau duit kita yg x bernilai sekarang ni?  entah ler!

4 comments:

asmah yusof said...

perghhh mahal gila cempedak...dasyat tul harga skrg!!!!

Zulfadly said...

salam kak,
mahalnya cempedak tu, kalo gemuk2 ok lah jugak, hehe

azieazah said...

Mahal gilerr giler....! Marah saya.

Kak Rose said...

asmah, x tau nak kata apa dah... duit kita cam x bernilai sekarang.

zulfadly, mmg kecik2 jer cempedak tu, pa tu pulak jenis yg kematu, keras n x manis langsung!

azie, kak rose pun rasa marah gak... mahal terlampau!