Lanai Kijang

Lanai Kijang

Monday, January 28, 2013

Hujan dalam dapo!

 salam dan selamat bercuti2 lagi.... pagi2 hari kontrektor yg buat dapo ni dah datang nak baiki kebocoran di bahagian dapo yg baru buat ni.... masa kita tunggu x datang2, bila kami g bercuti2 kat terengganu ari tu, dia called dah ada depan rumah nak baiki bumbung katanya! padan muka la kan.... so kena tunggu sampai kami balik lah. dan ari ni pepagi lagi dah sampai... so kak rose tunjuk la tempat mana2 yg bocor tu.... nasib baik ada amik gambo masa hujan, so dia tau mana nak rectify.... sebenarnya masa derang buat ari tu, dia pijak2 tang bumbung tu n ada crack sana sini... bila hujan air menitik, siling pun dah ada kesan bintik2 hitam....

 lama dah complaint pasal air menitik ni.... gambar ni amik masa baru buat lagi, dan dah baiki tp ada satu spot tu yg masih ada menitik. ya lah bila hari x hujan kita pun terus lupa pasal bocor tu, dan bila hujan complaint lagi dan lupa lagi..... harap lepas ni x de lagi lah kisah air menitik dari siling tu lagi.... insyaallah.

sarapan untuk kang mas yg datang baiki siling tadi.... pancake + strawberry jam n nescafe.

3 comments:

Nooriah Abdullah said...

waduh2 kak Rose kang mas yg dtg tu du jamu pankek pasti lepas ni dia kasi bocor lagi hee jgn marah hah kak noor main2 je akak pun selalu jugak time hujan ingat lah tempat bocor bila dah hari panas lupa lagi lupa lagi kan,,

azieazah said...

Wahhh kang mas, makannya asyikkkk bangat!

deetha said...

salam mbakyu,
pie kabare?
ono opo kui dapurnya hujan?
kalau masak pakai payung laa :)
hehehehe