Lanai Kijang

Lanai Kijang

Thursday, January 24, 2013

Di Nganu kite

Primula Beach Hotel, gambar pinjam cik google punya

Asalamualaikum dan salam Maulidur Rasul dari Primula Beach Hotel. lewat pagi bertolak dari shah alam dan sampai di Nganu kite lebih kurang jam 4.30 petang. banyak berenti diperjalanan, lunch n solat zohor  kat kawsan rehat bukit batu, tp sayang macam x terjaga jer kawasan tu....very de kotor! pas tu teruskan perjalanan melalui highway pantai timur yg masih free jer. jalan ok tp ada 3 ekor lembu tergolek.... bahaya nya disepanjang lebuhraya ada lembu berkeliaran dan nampak banyak sangat kesan kenderaan skidded kat railing sepanjang highway tu.... takut nengoknya.

sampai kat pusat bandar pusing2 jugak cari hotel ni....x booking pun, main redah jer nasib baik ada bilik n akan stay kat sini sampai sabtu. sebelum check-in td ada ronda kat pantai batu buruk jap,  nama je buruk tp pantai dan scenery yg cantik. cemepedak goreng yang sangat manis 7 biji for 2 hinggit compare kat shah alam ari tu mmg mahal giler! ok lah,  drebar dah kepenatan, pas asar terus zzzzz, second drebar yg x penat pun zzzz jugak..... esok je la g ronda2 cuci mata lagi..... kalau rajin nnti update lagi.

4 comments:

mamawana said...

Assalam,

Mamawana pun nak gi Ganu Selasa depang... insha allah

ummiaiman said...

Bestnya. ..sy belum penah sampai sana...huhu
Salam perkenalan drpd : suteraungu87.blogspot.com

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Wah jejalan Ganu kite ye kak rose.. happy holiday :D

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

Selamat datang ke Terengganu! hehe.. ala2 penyambut tetamu gitu.. hehe.. tp sedih jugak sbb awal2 sampai Ganu dah nampak yg tak best jer kan.. harap2 percutian & ronda2 lepas ni akan nampak yang indah2 & best2 belaka.. hihi... jgn lupa naik cruise pusing sungai T'ganu ye...