Lanai Kijang

Lanai Kijang

Sunday, January 20, 2013

Hari gantung kuali

 the appetizer, shrimp cocktail with salad, vegetables springrolls n mango salad yg pedas!

salam hari minggu pada semua... dah malam baru berkesempatan nak jenguk rumah maya ni... tuan rumah g ronda2 cuci mata bersama keluarga hari ni. pagi g tesco untuk stok lauk seminggu, bila anak bercuti ni, maknya kenalah rajin masak... stok dah ada tp kerajinan nak masak tu belum tentu ada lagi. camner tu? sbb kurang kerajinan jadi lunch tadi kami anak beranak g makan kat luar je la...gantung piok kuali hari ni.  bila lagi nak soh tukang bayo tu belanja kan?

 busu punya pebret.... kalau g sini mmg nak makan kambing jer, lamb cutlets..... makan sampai menjilat jari! tp vege tu mmg x disentuh nya! macamlah allergic kalau makan sayur.

 yg ni mama punya, chicken chop wif milky mushroom sauce, tp coleslawnya ada kureng sket la. macam too watery gitu!

 si tukang bayar ni mesti nak makan nasik jugak.  nasi dengan herb fried chicken n salad setoet. ada gravy jugak.

the drink, soursop juice yang sangat thick, mocha, jus kedondong asam boi n nescafe panas2

 
the dessert, x larat nak makan dah....tp dah order makan la jugak, x baik membazirkan....banana sundae yang sangat rich with 3 scoop of choc ice cream, banana n cream dengan oreo topping n kerepek pisang lagi!. portion yg sangat mewah, mmg terbuntang nak ngabiskan! order jugak healthy bowl, isi macam lincikang yg best n fruit platter. abeslah diet ku, tiga minggu x makan nasi, tp hari ni macam makan untuk tiga minggu! puffff!!!! x per, td dah bli kasut baru, harap2 bersemangat lah nak g jogging esok pagi.

2 comments:

~Emaa Hasnah (^_^)~ said...

salam singgah n follow =)

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Memang gantung kuali betul tu kak rose... best betul menu... nasib let si tukang bayar tu ye ;-)